12:31 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια επίθεσης στην «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης, πύραυλος προσγειώθηκε χωρίς να εκραγεί κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης.

Σε σημείο κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης προσγειώθηκε πύραυλος, τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιρακινή πρωτεύουσα.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Al Sumaria, επικαλούμενο πηγή των δυνάμεων ασφαλείας «ένας πύραυλος προσγειώθηκε κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης», προσθέτοντας πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αφού ο πύραυλος δεν ανατινάχθηκε.

Νωρίτερα την Κυριακή, υπήρξαν αναφορές που υποστήριζαν πως το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας, απέτρεψε επίθεση με πυραύλους, οι οποίοι είχαν στόχο την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Sumaria, ένα παιδί τραυματίστηκε όταν πύραυλος έπληξε κτίριο κατοικιών κοντά στην πρεσβεία.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik πως για την επίθεση πυραύλων στην αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη.

«Γνωρίζουμε τις αναφορές που κάνουν λόγο για προσγείωση πυραύλου στη Διεθνή Ζώνη. Οι ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας ηγούνται της έρευνας. Η απειλή από επιθέσεις πυραύλων αποτελεί κίνδυνο, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για την κυβέρνηση του Ιράκ, τις γειτονικές διπλωματικές αποστολές και τους κατοίκους της πρώην Διεθνούς Ζώνης καθώς και των γύρω περιοχών» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η επίθεση πυραύλων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, έγινε αρκετές ώρες μετά τις δοκιμές των συστημάτων αεράμυνας Patriot από τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην «Πράσινη Ζώνη» της πρωτεύουσας του Ιράκ, περιοχή όπου υπάρχουν κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες. Ιρακινοί νομοθέτες καταδίκασαν τις δοκιμές, δηλώνοντας ότι αποτελούν πρόκληση.

Tags:
αεροδρόμιο, Αμερικανική Πρεσβεία, πύραυλος, Βαγδάτη, Ιράκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK