10:43 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στις 6 Αυγούστου αναμένεται να εκτοξευθεί σε τροχιά ο ρωσικός δορυφόρος πλοήγησης νέας γενιάς Glonass-K, ύστερα από αρκετές αναβολές.

Για τον Αύγουστο προγραμματίζεται πλέον η εκτόξευση του ρωσικού δορυφόρου πλοήγησης νέας γενιάς, Glonass-K, σύμφωνα με πηγή της διαστημικής βιομηχανίας της χώρας που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik.

«Η μεταφορά του δορυφόρου προς την πλατφόρμα είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο και η εκτόξευση για τις 6 Αυγούστου» δήλωσε η πηγή, ενώ η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί στο διαστημικό κέντρο Πλεσέτσκ.

Ο δορυφόρος Glonass-K, ο τρίτος δορυφόρος πλοήγησης αυτού του τύπου, είναι προγραμματισμένο να εκτοξευθεί με τη χρήση πυραύλου Soyuz-2.1b, με προωθητήρα Fregat. Η εκτόξευσή του ωστόσο, έχει αναβληθεί μέχρι τώρα αρκετές φορές από τον Μάρτιο, εξαιτίας καθυστερήσεων στην παραγωγή.

Ο πρώτος δορυφόρος Glonass-K εκτοξεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ ο δεύτερος τον Δεκέμβριο του 2014.

Μέχρι τώρα στο ρωσικό σύμπλεγμα Glonass, υπάρχουν 27 δορυφόροι, εκ των οποίων οι 23 είναι λειτουργικοί. Τον Φεβρουάριο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής δορυφόρων ISS-Reshetnev, δήλωσε πως εννέα δορυφόροι νέας γενιάς Glonass-K, θα προστεθούν στο σύμπλεγμα το 2022.

Tags:
εκτόξευση πυραύλου, Soyuz-2.1b, τεχνητός δορυφόρος, δορυφόρος, πύραυλος, διάστημα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK