10:41 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε εικόνες που, όπως αναφέρει, απεικονίζουν την επίθεση σε αεροπορική βάση με τουρκικά συστήματα στη Λιβύη.

Βίντεο φέρεται να απεικονίζει την επίθεση σε αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη όπου πρόσφατα είχε εγκατασταθεί τουρκικός εξοπλισμός, όπως αντιαεροπορικά συστήματα.

Τα πλάνα πρόβαλε τηλεοπτικός σταθμός, αναφέροντας ότι δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης στην αεροπορική βάση.

«Τουρκικά συστήματα αεράμυνας καταστράφηκαν στη βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη, ώρες αφότου τοποθετήθηκαν» αναφέρει η περιγραφή του επίμαχου βίντεο που αναρτήθηκε και στο YouTube.

Υπενθυμίζεται ότι η βάση Αλ Ουατίγια είχε ανακτηθεί πρόσφατα από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης του Φαγέζ αλ Σάρατζ με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Πώς έγινε η επίθεση στην αεροπορική βάση στη Λιβύη

Η επίθεση στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη πραγματοποιήθηκε από «άγνωστα αεροσκάφη», τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως ανέφερε στρατιωτική πηγή στο Reuters.

«Ο χθεσινός βομβαρδισμός της βάσης της Αλ Ουατίγια πραγματοποιήθηκε από άνανδρη ξένη αεροπορία που υποστηρίζει τον εγκληματία πολέμου (Χαλίφα Χαφτάρ) σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καταγάγει ηθική νίκη» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Άμυνας της κυβέρνησης της Τρίπολης, Σάλαχ Αλ-Νάμρους.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε σε ποια ξένη χώρα ανήκε αυτή η αεροπορία.

Η αεροπορική βάση είχε ανακτηθεί από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) τον Μάιο, σηματοδοτώντας την αποτροπή της επίθεσης που είχε εξαπολύσει ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη ταλανίζεται εδώ και χρόνια από εμφύλιες συρράξεις.

Αυτή τη στιγμή, η ανατολική Λιβύη κυβερνάται από το Κοινοβούλιο, το οποίο στηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, ενώ η δυτική Λιβύη ελέγχεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) υπό τον πρωθυπουργό Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Tags:
αεροπορική βάση, βομβαρισμοί, Τουρκία, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK