11:04 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, εξέφρασε ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι.

Ανησυχία πως η χώρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρώτο κύμα έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, το οποίο φαίνεται να αναζωπυρώνεται, εξέφρασε ο ανώτατος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

«Η παρούσα κατάσταση δεν είναι καλή, αν λάβουμε υπόψη πως βρισκόμασταν σε μια κατάσταση κατά την οποία καταγράφαμε 20.000 νέα περιστατικά την ημέρα και ακολούθησε μια σειρά συνθηκών, που σχετίζεται με την προσπάθεια διαφόρων πόλεων και πολιτειών να ανοίξουν και πάλι... αυτό οδήγησε σε μια παρούσα κατάσταση, κατά την οποία έχουμε αριθμούς κρουσμάτων ρεκόρ» εξήγησε σε διαδικτυακή συνέντευξή του ο Φάουτσι.

Ο Αμερικανός επιστήμονας πρόσθεσε πως χρειάστηκε μίαμιση εβδομάδα για τη χώρα ώστε να διπλασιαστούν τα κρούσματα, με κορύφωση 57.500 περιστατικά ημερησίως.

«Ανεβαίναμε, δεν κατεβήκαμε ποτέ στη γραμμή βάσης και τώρα ανεβαίνουμε και πάλι. Οπότε, είναι μια σοβαρή κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα» δήλωσε ο Φάουτσι.

Μέχρι τώρα, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 2.886.267 κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 129.811 θανάτων, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Tags:
μέτρα προστασίας, θάνατοι, κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK