02:14 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εχθρική στάση» και εξέφρασε την πρόθεσή της να μην συνεχίσει διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον.

Την πρόθεσή της να μην συνεχίσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, εξέφρασε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη της πιθανότητας επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, αφού η χώρα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως υιοθετούν «εχθρική στάση» κατά της Πιονγιάνγκ, αγνοώντας τις συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί σε προηγούμενες Συνόδους.

Την ίδια ώρα που έχουν κυκλοφορήσει φήμες πως συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας για την αποπυρηνικοποίηση θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Τσο Σον Χούι, πρώτου υφυπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, η Ουάσινγκτον θεωρεί τον διάλογο με τη Βόρεια Κορέα ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της εσωτερικής πολιτικής της κρίσης.

Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ επιδεινώθηκαν ύστερα από τη σύνοδο κορυφής που έγινε στο Ανόι τον Φεβρουάριο του 2019. Η συνάντηση ήταν πολλά υποσχόμενη, για πρόοδο στην αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου και την άρση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, αλλά έληξε χωρίς συμφωνία στις 28 Φεβρουαρίου, λόγω διαφωνιών σχετικά με τον χρόνο απαλλαγής από τις κυρώσεις. Οι συνομιλίες περί αποπυρηνικοποίησης από τότε έχουν διακοπεί.

Tags:
διαπραγματεύσεις, συμφωνία, Σύνοδος Κορυφής, Σύνοδος, πυρηνικά όπλα, πυρηνικά, Κιμ Γιονγκ Ουν, ΗΠΑ, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK