16:17 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το δικό της προσχέδιο ψηφίσματος θα καταθέσει η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ σχετικά με την παράταση για έξι μήνες του διασυνοριακού μηχανισμού αναφορικά με την παράδοση βοήθειας στη Συρία.

Προσχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ θα υποβάλει η Ρωσία για την παράταση για έξι μήνες του διασυνοριακού μηχανισμού σχετικά με την παράδοση βοήθειας στη Συρία, μέσω του σημείου ελέγχου Μπαμπ Αλ Χάουα. 

Μάλιστα, η Ρωσία και η Κίνα έθεσαν βέτο σε προσχέδιο που υποβλήθηκε από το Βέλγιο και τη Γερμανία και επέτρεπε τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας από την Τουρκία στη Συρία μέσω δύο σημείων ελέγχων.

Έτσι, σε σχετική ανακοίνωση της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ, επισημαίνεται το εξής:

«Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη παροχής ανθρωπιστικών αναγκών όλων των Σύρων. Καθοδηγούμενοι από αυτό, θα παρουσιάσουμε το δικό μας προσχέδιο, το οποίο επεκτείνει το έργο της CBM για άλλους έξι μήνες και περιορίζει τον αριθμό των σημείων διέλευσης σε ένα, συγκεκριμένα στο Μπαμπ Αλ Χάουα».

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι αναμένει από τα Ηνωμένα Έθνη και τη συριακή κυβέρνηση να επεξεργαστούν εναλλακτικές οδούς για την παροχή ανθρωπιστικών προμηθειών σε όλους τους Σύρους που έχουν ανάγκη χωρίς καμία διάκριση κατόπιν αιτήματος και με τη συγκατάθεση της Δαμασκού, με σεβασμό ταυτόχρονα στην κυριαρχία, στην εδαφική ακεραιότητα και στην εθνική ενότητα.

Η διασυνοριακή βοήθεια δημιουργήθηκε το 2014 και έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο. Ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, ισχυρίστηκε ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το 2014, ήταν ξεπερασμένο και χρησιμοποιείται για την πολιτικοποίηση της βοήθειας αρωγής, ευνοώντας ορισμένες ομάδες έναντι άλλων.

Tags:
Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ψήφισμα, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK