10:27 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιωματούχοι από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, Ανατόλι Αντόνοφ, συζήτησαν για τους ισχυρισμούς αμερικανικού μέσου μαζικής ενημέρωσης περί «αμοιβών σε Ταλιμπάν από τη Μόσχα για τη δολοφονία Αμερικανών στρατιωτών στην ασιατική χώρα».

Οι ισχυρισμοί αμερικανικού μέσου μαζικής ενημέρωσης για «αμοιβές σε Ταλιμπάν του Αφγανιστάν από τη Μόσχα» ήταν το θέμα συζήτησης μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων, σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, Ανατόλι Αντόνοφ. 

Από την πλευρά του, ο Αντόνοφ απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακριβείς αποδείξεις.

Όσον αφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει δηλώσει μεταξύ άλλων το εξής:

«Δεν το ακούσαμε ποτέ (σ.σ. τους ισχυρισμούς περί "ρωσικών αμοιβών" σε Ταλιμπάν) γιατί η Υπηρεσία Πληροφοριών δεν το εντόπισε σε αυτό το επίπεδο, ότι δηλαδή θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Απ' ό,τι ακούω -και ακούω αρκετά καλά- πολλοί από τους ανθρώπους της Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν πίστευαν ότι συνέβη».

Ο ίδιος, μάλιστα, συμπλήρωσε: 

«Συμφωνώ με τους ανθρώπους της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πιστεύω, ειλικρινά, πολλοί από τους ανθρώπους της δεν πίστεψαν ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε και αν συνέβαινε, τότε οι Ρώσοι και οποιοσδήποτε άλλος εμπλεκόταν, θα το μάθαινε. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν παρουσιάστηκε σ' εμένα, γιατί δεν έφτασε σε αυτό το επίπεδο».

Υπενθυμίζεται πως η ιστορία ήρθε στο προσκήνιο, στις 26 Ιουνίου, αφού οι «New York Times» ανέφεραν ότι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από ανακρίσεις κρατουμένων στο Αφγανιστάν, έδειχναν Ρώσους πράκτορες της Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι έδωσαν χρήματα σε μαχητές Ταλιμπάν για να δολοφονήσουν Αμερικανούς στρατιώτες στη χώρα.

Ως εκ τούτου, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν προηγουμένως ότι οι ισχυρισμοί ήταν μέρος των εσωτερικών πολιτικών συγκρούσεων στις ΗΠΑ.

Επισημαίνεται, τέλος, πως οι Ταλιμπάν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που απαγορεύεται στη Ρωσία και σε πολλά άλλα κράτη.

Tags:
New York Times, Ταλιμπάν, Αφγανιστάν, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK