10:50 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την απόλυση ενός μπαρίστα από τα Starbucks που έγραψε «ISIS» στο ποτήρι μιας μουσουλμάνας, ζητά το τμήμα του Συμβουλίου για τις αμερικανοϊσλαμικές Σχέσεις (CAIR) της Μινεσότα.

Η 19χρονη Άϊζα, μαζί με μια φίλη της πήγαν να αγοράσουν έναν καφέ από τα Starbucks που βρίσκονται μέσα σε ένα πολυκατάστημα Target στη Μινεσότα την περασμένη εβδομάδα.

Αφού η νεαρή είπε το όνομά της για την παραγγελία (σ.σ: για να το γράψουν πάνω στο ρόφημά της), έπειτα από λίγο συνειδητοποίησε ότι ο υπάλληλος έγραψε κάτι στο πλάι του ποτηριού που δεν φαινόταν καθαρά, σύμφωνα με το CBS Minnesota.

Η νεαρή κοπέλα, που φοράει μαντήλα (χιτζάμπ), όταν πήρε τον καφέ της, αντί να δει το όνομά της γραμμένο πάνω στο ποτήρι, είδε να αναγράφεται η λέξη «ISIS».

Μετά το σοκ της, η Άϊζα δήλωσε πως «ένιωσα ταπεινωμένη. Ένιωσα εξοργισμένη».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Συμβούλιο για τις αμερικανοϊσλαμικές Σχέσεις (CAIR) διαμαρτυρήθηκε προς την εταιρεία Target, η οποία με τη σειρά της, επισήμανε πως «ζητήσαμε αμέσως συγγνώμη από την Άϊζα», όμως υπερασπίστηκε και τον υπάλληλο της καφετέριας, λέγοντας πως πιθανόν «δεν άκουσε καλά το όνομα της κοπέλας».

«Έχουμε διερευνήσει το ζήτημα και πιστεύουμε ότι δεν ήταν μια σκόπιμη πράξη, αλλά ένα ατυχές λάθος που θα μπορούσε να αποφευχθεί» τόνισε η εταιρεία και συμπλήρωσε πως: «λαμβάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης εκπαίδευσης, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο».

Ωστόσο, η Άϊζα, σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε πως ο υπάλληλος δεν της ζήτησε ποτέ συγγνώμη, ενώ εκπρόσωπος του CAIR τόνισε πως δεν πρόκειται για λάθος καθώς: «κανείς δεν θα έβαζε, για παράδειγμα, το "ΚΚΚ" στο ποτήρι κάποιου».

Tags:
Ισλαμικό Κράτος, ISIS, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, υπάλληλοι, ποτήρια, μουσουλμάνος, Μουσουλμάνοι, μουσουλμάνες, καφές, Starbucks
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK