02:35 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Προσχέδιο ψηφίσματος υπέβαλε εκ νέου η Ρωσία, την Πέμπτη (09/07, τοπική ώρα), στο Συμβούλιο Ασφάλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τον διασυνοριακό μηχανισμό στη Συρία.

Η Ρωσία υπέβαλε την Πέμπτη (09/07, τοπική ώρα) νέο ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφάλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τον διασυνοριακό μηχανισμό στη Συρία, στο οποίο προβλέπεται παράδοση βοήθειας στη χώρα της Μέσης Ανατολής, μέσω ενός σημείου ελέγχου, για έναν χρόνο.

Ο Ρώσος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη, Ντμίτρι Πολιάνσκι, έγραψε στο Twitter το εξής:

«Αυτή η διέλευση των συνόρων αντιπροσωπεύει πάνω από το 85% του συνολικού όγκου των δραστηριοτήτων».

​Υπενθυμίζεται ότι η τωρινή κατάσταση ως προς τον διασυνοριακό μηχανισμό στη Συρία εκπνέει την Παρασκευή (10/07). 

Το προηγούμενο προσχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλε η Ρωσία, μπλοκαρίστηκε στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, αφού οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Εσθονία, το Βέλγιο και η Δομινικανή Δημοκρατία το καταψήφισαν.

Σύμφωνα με το κείμενο του ρωσικού προσχεδίου, το οποίο έφτασε στην κατοχή του Sputnik, ο διασυνοριακός μηχανισμός θα διατηρηθεί «έως τις 10 Ιανουαρίου 2021, εξαιρουμένης της συνοριακής διέλευσης των Αλ Ράμτχα, Αλ Γιαρουμπίγιαχ και Μπαμπ Αλ Σαλάμ».

Η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι ο υφιστάμενος μηχανισμός παράδοσης που καθιερώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας το 2014 ως προσωρινό μέτρο, δεν αντικατοπτρίζει πλέον την πραγματικότητα.

Tags:
ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Ρωσία, ψήφισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK