03:05 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1017)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τη «μυστηριώδη» πνευμονία που εμφανίστηκε στο Καζακστάν και φαίνεται να είναι αρκετά θανατηφόρα μίλησε ανώτερος αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πιστεύει ότι πολλές από τις περιπτώσεις πνευμονίας που εντοπίστηκαν στο Καζακστάν θα επιβεβαιωθούν ως COVID-19, αλλά θα έχει «τον νου του» μέχρι αυτό να επιβεβαιωθεί, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν.

Νωρίτερα σήμερα, η κινεζική πρεσβεία στο Καζακστάν προειδοποίησε τους πολίτες της για το ξέσπασμα ενός άγνωστου τύπου πνευμονίας με υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από την COVID-19 που εξαπλώνεται στη χώρα της Κεντρικής Ασίας. 

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας του Καζακστάν δημοσίευσε την Παρασκευή δήλωση που διευκρινίζει ότι τα περιστατικά που εμφανίζουν πνευμονία διαγιγνώσκονται σύμφωνα με το ICD-10, τη διεθνή ταξινόμηση των ασθενειών, που σημαίνει ότι δεν ταξινομούνται ως αναδυόμενη άγνωστη ασθένεια.

«Υπήρξε μεγάλη αύξηση στις πραγματικές περιπτώσεις COVID. Βλέπουμε τους ελέγχους της ποιότητας των τεστ για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπήρξαν ψευδή αρνητικά τεστ για ορισμένες από αυτές τις άλλες πνευμονίες που έχουν βρεθεί προσωρινά αρνητικά. Και είναι πιθανό να είναι μια σημαντική αιτία σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις πνευμονίας που θα είναι επίσης COVID-19, απλώς δεν έχει διαγνωστεί σωστά. Συνεργαζόμαστε επίσης με τις Αρχές εκεί για να εξετάσουμε τις ακτινογραφίες και να δούμε τα μοτίβα των πνευμονιών για να βεβαιωθούμε ότι είναι συμβατά με την COVID-19» δήλωσε ο Ράιαν σε ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΠΟΥ, ο οργανισμός θα έχει «τον νου του» μέχρι να γίνει μια οριστική διάγνωση. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι η ανοδική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού στο Καζακστάν θα έδειχνε ότι πολλές από αυτές τις περιπτώσεις ήταν στην πραγματικότητα μη διαγνωσμένα κρούσματα της COVID-19.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1017)
Tags:
ΠΟΥ, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Καζακστάν, πνευμονία, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK