11:09 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αγία Σοφία (225)
0 0 0
Βρείτε μας

«Η απόφαση του Προέδρου Ερντογάν να θέσει το μνημείο υπό τη διεύθυνση της Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων, είναι λυπηρή» τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Λυπηρή» χαρακτήρισε την απόφαση για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας υπογράμμισε ότι την ισχυρή συμβολική, ιστορική και παγκόσμια αξία της Αγίας Σοφίας, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει μια παράδοση πολιτιστικής διατήρησης καθώς και αναγνωρισμένη παράδοση πνευματικής και πολιτιστικής ανοικτότητας.

«Η απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας να ανατρέψει μία από τις αποφάσεις ορόσημο της σύγχρονης Τουρκίας και η απόφαση του Προέδρου Ερντογάν να θέσει το μνημείο υπό τη διεύθυνση της Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων, είναι λυπηρή» τόνισε ο κ. Μπορέλ.

Ενώ υπενθύμισε ότι η Τουρκία, ως ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας των Πολιτισμών, έχει δεσμευτεί να προωθήσει τον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο και να προωθήσει την ανεκτικότητα και τη συνύπαρξη.

Θέμα:
Αγία Σοφία (225)
Tags:
τζαμί, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αγία Σοφία, Ζοζέπ Μπορέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK