19:23 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένοχος κρίθηκε ο Ρώσος Εβγκένι Νικούλιν από επιτροπή ενόρκων αμερικανικού δικαστηρίου, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (10/07, τοπική ώρα), για κυβερνοεγκλήματα.

Επιτροπή ενόρκων αμερικανικού δικαστηρίου καταδίκασε την Παρασκευή (10/07, τοπική ώρα) τον Ρώσο Εβγκένι Νικούλιν για κυβερνοεγκλήματα, σύμφωνα με τη σχετική ετυμηγορία. 

Οι ένορκοι έκριναν τον Νικούλιν ένοχο και για τις 9 κατηγορίες που του αποδόθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης του LinkedIn και της κλοπής διαπιστευτηρίων χρήστη, της εισβολής στο Dropbox και της συνωμοσίας για διαρροή ονομάτων χρηστών, διευθύνσεις e-mail και κωδικούς πρόσβασης που ανήκουν σε χρήστες του Formspring.

Η επιτροπή των ενόρκων, παρότι ο Νικούλιν δήλωσε αθώος, έφτασε σε απόφαση σε λιγότερο από μια ημέρα. Ωστόσο, η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου θα γνωστοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου. 

​Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε τον Ρώσο υπήκοο τον Οκτώβριο του 2016 και εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2018. Οι ρωσικές αρχές, οι οποίες κατηγορούσαν τον Νικούλιν για διαδικτυακή απάτη στο Διαδίκτυο το 2009, ζήτησαν την έκδοσή του την ίδια ημέρα με τις ΗΠΑ, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Τσεχίας αποδέχθηκε το αμερικανικό αίτημα.

Tags:
χάκερ, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK