18:24 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (181)
0 11
Βρείτε μας

Στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού ειδικά για παιδιά προχωρούν Ρώσοι επιστήμονες, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται και γενικό εμβόλιο.

Ειδικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού ειδικά για παιδιά, τα οποία χρειάζονται διαφορετικό επίπεδο προστασίας, αναπτύσσει η Ρωσία, σύμφωνα με το παρατηρητήριο υγείας της χώρας, Rospotrebnadzor.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Rospotrebnadzor, Άννα Πόποβα, η οποία έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 1, «πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό εμβόλιο για τα παιδιά, για το οποίο πρέπει να πληρούνται ειδικές απαιτήσεις ασφάλειας».

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 1, η επικεφαλής του Rospotrebnadzor Anna Popova είπε ότι «πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό εμβόλιο για τα παιδιά, το οποίο πρέπει να πληροί ειδικές απαιτήσεις ασφάλειας».

Σύμφωνα με τη Ρωσίδα αξιωματούχο υγείας, ο εμβολιασμός δεν πρέπει να αναμένεται μέσα στο 2020, αφού όπως σημείωσε «μέχρι τώρα, η δουλειά μόλις ξεκίνησε».

«Το να πούμε ότι αυτό το εμβόλιο για παιδιά θα έρθει στο εγγύς μέλλον ή αυτή τη χρονιά, θα ήταν πιθανότατα πρόωρο» συμπλήρωσε.

Όπως δήλωσε η Άννα Πόποβα, δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο καλά τα παιδιά σχηματίζουν ανοσία ενάντια στην ασθένεια.

Η δημιουργία εμβολίου για όλους

Όπως ισχύει σήμερα, η Ρωσία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της δοκιμής ενός γενικού εμβολίου για τον κορονοϊό.

Εξελιγμένο ύστερα από συνεργασία του υπουργείου Άμυνας, με το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι της Μόσχας, το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναμένεται να καταχωρηθεί τον Αύγουστο, ενώ η μαζική παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 720.547 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ακολουθώντας τις ΗΠΑ με 3.188.982 κρούσματα, τη Βραζιλία με 1.800.827 και την Ινδία με 820.916.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ημερησίων κρουσμάτων στη χώρα, καταγράφηκε στις 11 Μαΐου, με 11.565, ενώ από τις 25 Ιουνίου αναφέρονται λιγότερα από 7.000 κρούσματα ημερησίως.. Από την αρχή της πανδημίας, 11.205 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (181)
Tags:
κρούσματα, Ινδία, Βραζιλία, ΗΠΑ, επιστήμονες, COVID-19, παιδιά, εμβόλιο, κορονοϊός, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK