19:23 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ρωσία προμήθευσε τη Βενεζουέλα με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο περιείχε δόσεις ινσουλίνης που θα παρασχεθούν στους διαβητικούς.

Στην αποστολή φορτίου ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Βενεζουέλα προχώρησε η Ρωσία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Βενεζουέλας, Χεράρντο Μπριτσένο, ο οποίς εμφανίστηκε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό VTV.

Το φορτίο περιείχε 840.000 πακέτα ινσουλίνης, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός της Βενεζουέλας «προς το παρόν, έχουμε λάβει 840.000 φιαλίδια που περιέχουν πέντε τύπους ινσουλίνης, ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης συνεργασίας μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Η Μόσχα έχει δεσμευτεί πως, θα συνεχίσει να παρέχει στη Βενεζουέλα ζωτικές ανθρωπιστικές προμήθειες εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας κορονοϊού καθώς και των αυστηρών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Το 2019 στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, είχε υπογραφή συμφωνία σχετικά με την αποστολή ινσουλίνης, ώστε να εξασφαλιστεί πως όσοι πάσχουν από διαβήτη στη Βενεζουέλα θα έχουν πρόσβαση σε φάρμακα.

Τον περασμένο Μάιο η Βενεζουέλα έλαβε 500.000 πακέτα ινσουλίνης, στο πλαίσιο των σχεδίων για τον εφοδιασμό της χώρας της Νότιας Αμερικής με έως και 5 εκατομμύρια δόσεις κατά τη διάρκεια του 2019 και του 2020.

Tags:
διαβήτης, Μόσχα, Καράκας, κυρώσεις, πανδημία, κορονοϊός, ανθρωπιστική βοήθεια, Βενεζουέλα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK