10:09 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1044)
0 0 0
Βρείτε μας

Αμερικανός γιατρός προειδοποιεί πως οι ΗΠΑ βρίσκονται «στη δεύτερη πράξη ενός έργου με τρεις πράξεις» όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού.

Την πεποίθηση πως οι ΗΠΑ δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα την πανδημία του κορονοϊού, εξέφρασε μέσω συνέντευξής του στη «Deutsche Welle», ο γιατρός Τσαντ Κρίλιτς, με έδρα την Καλιφόρνια.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός γιατρός, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η αύξηση στο ποσοστό μόλυνσης, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 1,17, που σημαίνει πως ένας άνθρωπος μολυσμένος με κορονοϊό μπορεί να μολύνει 1,17 άτομα, ενώ πριν από δύο εβδομάδες το ποσοστό αυτό ήταν 1,16. «Πριν από έναν μήνα, ήταν 1,13. Πριν από δύο μήνες ήταν 0,99» υπογράμμισε ο Κρίλιτς.

Η πρώιμη άρση των περιορισμών

Εξετάζοντας τα στοιχεία του Μαρτίου, όταν καταγράφηκαν οι πρώτες εξάρσεις μολύνσεων, ο γιατρός υποστηρίζει πως τα στοιχεία αυτά υποδεικνύουν πως η υγειονομική κρίση απέχει πολύ από το τέλος της, την ίδια ώρα που οι Αρχές των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να άρουν τα μέτρα προστασίας ύστερα από τρεις μήνες περιορισμών.

Όπως δήλωσε ο Κρίλιτς «αν κοιτάξετε στην αρχή της κρίσης του κορονοϊού τον Φεβρουάριο, το ποσοστό ήταν 2,49. Η κατ’ οίκον απομόνωση ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια το ποσοστό μόλυνσης έπεσε κάτω από το ένα, οπότε ο ιός δεν εξαπλωνόταν».

Ωστόσο, από τότε που τα περιοριστικά μέτρα άρχισαν να χαλαρώνουν στις 25 Μαΐου, σημειώθηκε νέα αύξηση. Αν και τα ποσοστά δεν έχουν φτάσει τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον Μάρτιο, όπως παραδέχθηκε ο Κρίλιτς, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ιός εξαπλώνεται, παρουσιάζοντας μια νέα αύξηση στις νοσηλείες ως έναν από τους δείκτες που το υποδεικνύουν.

«Είναι σαν ένα έργο τριών πράξεων και βρισκόμαστε στη δεύτερη πράξη» εξήγησε ο γιατρός, προειδοποιώντας ότι «μια τρίτη πράξη» πρόκειται να ακολουθήσει.

Ο Κρίλιτς παραδέχτηκε πως μακροπρόθεσμα όλα αυτά θα επηρεαστούν από πολλούς παράγοντες, όπως η κοινωνική συμπεριφορά μας, το ενδεχόμενο ανάπτυξης εμβολίου και άλλων παραγόντων.

Όσον αφορά το εμβόλιο, ο Δρ Κρίλιτς πιστεύει ότι ανεξαρτήτως από την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ανάπτυξη εμβολίων, δεν μπορούν να καθοριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, οι ΗΠΑ κατέχουν τη θλιβερή πρωτιά σε κρούσματα κορονοϊού, με πάνω από 3 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα περιστατικά και περισσότερους από 132.000 θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν νέο ημερήσιο αρνητικό ρεκόρ, με περισσότερες από 57.000 μολύνσεις κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο.

Η Βραζιλία είναι δεύτερη στη λίστα, με πάνω από 1,7 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 68.000 θανάτους.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1044)
Tags:
Βραζιλία, θάνατοι, μέτρα προστασίας, Καλιφόρνια, εστίες μόλυνσης, μόλυνση, κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, γιατρός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK