11:36 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1015)
0 0 0
Βρείτε μας

Καθώς ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη Σερβία, αρχίζει να παρατηρείται ήδη σοβαρή πίεση στο υγειονομικό σύστημα της χώρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις της πρωθυπουργού της χώρας, Άνα Μπρνάμπιτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπό πίεση βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της Σερβίας σύμφωνα με δηλώσεις της πρωθυπουργού της χώρας, Άνα Μπρνάμπιτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στη χώρα 279 νέα κρούσματα ενώ 156 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Παράλληλα, 12 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. 

Η πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ανησυχητική η επιθετικότητα του ιού, με σχεδόν το 70% των νέων κρουσμάτων να εισάγονται σε νοσοκομεία αναφοράς. Στο μεταξύ οι 156 ασθενείς στις ΜΕΘ, αποτελούν αριθμό ρεκόρ από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας. Όλα αυτά τα δεδομένα έχουν φέρει το σύστημα υγείας της χώρας σε αφόρητη πίεση, σύμφωνα με την πρωθυπουργό. 

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για τη διακοπή της διασποράς του ιού. Μια νέα γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές δεν μπορεί να αποκλειστεί, με τις αποφάσεις να καθορίζονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε Σέρβους πολίτες ισχύει προς το παρόν μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τότε θα γίνει και η επαναξιολόγηση της κατάστασης από την ελληνική κυβέρνηση για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η απαγόρευση. 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1015)
Tags:
κρούσματα, ΜΕΘ, πανδημία, Σερβία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK