23:40 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για «αρνητική επίδραση Τραμπ» στην καταστολή της ελευθερίας του Τύπου έκανε λόγο ο εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για την ελευθερία της έκφρασης.

Για αρνητική «επίδραση Τραμπ» στην ελευθερία του Τύπου σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και για «επίθεση» του Λευκού Οίκου στα μέσα ενημέρωσης, έκανε λόγο ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την Ελευθερία της Γνώμης και της Έκφρασης, Ντέιβιντ Κέι.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του επίσημης συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη, αφού η εξαετής θητεία του στη συγκεκριμένη θέση πλησιάζει στο τέλος της, ο Ντέιβιντ Κέι δήλωσε πως ελπίζει οι «επιθέσεις» εναντίον Αμερικανών δημοσιογράφων να σταματήσουν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρήσει από την Προεδρία.

Όπως ανέφερε ο Κέι: «Σαφώς, το χαρακτηριστικότερο ζήτημα της τελευταίας τετραετίας ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο συγκεκριμένος Πρόεδρος συμπεριφέρεται στα μέσα ενημέρωσης. Ο τρόπος με τον οποίο διασύρει τα μέσα, διασύρει την ελευθερία της έκφρασης».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, η αποκαλούμενη «επίθεση» συνίσταται στην κριτική που ασκεί ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, καθώς και στη διασπορά «παραπληροφόρησης» και στη συνεργασία του με συντηρητικά δίκτυα.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του, δεν έχει αντιδράσει σχετικά με τα σχόλια του Ντέιβιντ Κέι.

Η πανδημία έδωσε την ευκαιρία για περισσότερη καταστολή της ελευθεροτυπίας

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιπτώσεις τέτοιων πρακτικών στην ελευθεροτυπία παγκοσμίως, ο Ντέιβιντ Κέι υπογράμμισε πως «σαφώς υπάρχει μια επίδραση Τραμπ, μια πολύ αρνητική επίδραση».

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την επιδείνωση του φαινομένου της καταστολής της ελευθεροτυπίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο γεγονός «πολύ ανησυχητικό», σημείωσε πως δυστυχώς συμβάλλει και στην εξάπλωση της ασθένειας.

Όπως είπε «δυστυχώς, συχνά υπό το πρόσχημα ότι προσπαθούν να περιορίσουν την παραπληροφόρηση, οι κυβερνήσεις καταφεύγουν στο παλιό εργαλείο της καταστολής της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών», χωρίς όμως να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες.
Tags:
κορονοϊός, πανδημία, καταστολή, λογοκρισία, ΟΗΕ, Λευκός Οίκος, μέσα ενημέρωσης, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK