09:54 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρόσφατη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ στρατιωτών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα των δύο χωρών, έφερε την αντίδραση των ΗΠΑ.

Σε καταδίκη αλλά και σε προτροπή για εξεύρεση λύσης των εντάσεων που επικρατούν στα σύνορα μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μέσω ανακοίνωσης.

Το αμερικανικό υπουργείο σημείωσε πως η πρόσφατη σύγκρουση που σημειώθηκε και εξαιτίας της οποίας υπήρξαν νεκροί, ρίχνει φως στην ανάγκη για χρήση των υφιστάμενων καναλιών άμεσης επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Υπενθυμίζεται πως, την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε ένοπλη αντιπαράθεση στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, σε σημείο αρκετά μακριά από όπου συνήθως σημειώνονται εχθροπραξίες, στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον ισχυρότερο τρόπο τη βία κατά μήκος των διεθνών συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Προτρέπουμε τις πλευρές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν βία αμέσως, να χρησιμοποιήσουν τους υφιστάμενους συνδέσμους άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους για να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση και να ακολουθήσουν αυστηρά την κατάπαυση του πυρός» σημειώνεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.

«Ως συμπρόεδρος της Ομάδας Μινσκ, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν τις πλευρές να επιτύχουν μια διαρκή και ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου» δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου, Μόργκαν Ορτάγκους.

Η ένοπλη σύγκρουση πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της γραμμής μεταξύ της επαρχίας Ταβούς της Αρμενίας και της επαρχίας Τοβού του Αζερμπαϊτζάν.

Οι δύο χώρες αντάλλαξαν κατηγορίες για το ποιος ξεκίνησε τη σύγκρουση, ενώ το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν, με το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας να αναφέρει πως τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες.

Τη Δευτέρα, η Αρμενία ανέφερε ότι το Αζερμπαϊτζάν συνέχισε την επίθεση, βομβαρδίζοντας το έδαφος της Αρμενίας με συχνότητα που διαρκούσε 15-20 λεπτά.

Tags:
ΗΠΑ, Υπουργείο Εξωτερικών, σύνορα, στρατιώτες, σύγκρουση, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK