18:08 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε νόμο και εκτελεστικό διάταγμα μέσω των οποίων τερματίζεται η προνομιακή μεταχείριση του Χονγκ Κονγκ από τις ΗΠΑ.

Στην υπογραφή νομοσχεδίου και εκτελεστικού διατάγματος που αφορά στο Χονγκ Κονγκ, προχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από έναν νέο νόμο που θέσπισε η Κίνα, περί της εθνικής ασφάλειας.

Με αυτόν τον τρόπο, τερματίζεται η προνομιακή μεταχείριση της πόλης του Χονγκ Κονγκ από τις ΗΠΑ, οι οποίες θα επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον Κινέζων που θεωρούνται υπεύθυνοι για την εφαρμογή του κινεζικού νόμου περί ασφάλειας.

Όπως δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, υπέγραψε, στις αρχές του μήνα, τον νόμο για την Αυτονομία του Χονγκ Κονγκ, ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο και που επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε Κινέζους αξιωματούχους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή του νέου Νόμου περί Εθνικής Ασφάλειας της χώρας στο Χονγκ Κονγκ.

​«Σήμερα, υπέγραψα νομοθεσία και εκτελεστική εντολή, ώστε να κάνω την Κίνα υπόλογη για τις κατασταλτικές ενέργειές της» δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ υπέγραψε επίσης εκτελεστική εντολή, η οποία τερματίζει την προνομιακή μεταχείριση των ΗΠΑ προς το Χονγκ Κονγκ. Η πόλη απολαμβάνει μια μοναδική αυτονομία, ύστερα από την επιστροφή της υπό κινεζική διακυβέρνηση το 1997, αφού μέχρι τότε ήταν προτεκτοράτο της Βρετανίας, από το 1842.

Όπως σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος: «Τους δώσαμε πράγματα που κανείς άλλος δεν είχε το δικαίωμα να κάνει. Αυτό τους έδωσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες αγορές», προσθέτοντας πως «Θα μπορέσουμε να πάμε καλύτερα... χάσαμε έναν σοβαρό ανταγωνιστή».

«Καμία κυβέρνηση δεν ήταν πιο σκληρή προς την Κίνα, από αυτήν την κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Στη συνέχεια έστρεψε την προσοχή του στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι «όλη η καριέρα του Τζο Μπάιντεν ήταν δώρο για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Ο Τραμπ σημείωσε ως παράδειγμα ότι ο Μπάιντεν είχε υποστηρίξει την είσοδο της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), κίνηση που ο Τραμπ υποστήριξε πως έδωσε στην Κίνα ένα άμεσο και τεράστιο οικονομικό όφελος.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, κυρώσεις, Εθνική Ασφάλεια, νόμος, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK