09:07 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αμερικανός στρατιωτικός ειδικός στον κυβερνοχώρο προειδοποιεί πως τα δίκτυα υπολογιστών ακόμα και του Πενταγώνου, είναι ευάλωτα σε επιθέσεις.

Την προειδοποίηση πως τα δίκτυα υπολογιστών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών του Πενταγώνου, είναι ευάλωτα σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, λόγω της παλιάς αρχιτεκτονικής τους, εξέφρασε ο επικεφαλής της Διοίκησης Κυβερνοχώρου του στρατού των ΗΠΑ, Στέφαν Φόγκαρτι.

«Τα δίκτυά μας δέχονται αδιάκοπη επίθεση… Ορισμένοι αντίπαλοι περνούν με επιτυχία» δήλωσε ο Φόγκαρτι, κατά τη διάρκεια τηλεσυνεδρίου, ειδικής υπηρεσίας του αμερικανικού στρατού.

«Πρέπει να βελτιώσουμε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μας, πρέπει να γίνουμε γρηγορότεροι, πιο επιθετικοί και το σημαντικότερο, πιο επίμονοι στην υπεράσπιση των δικτύων, των δεδομένων και των πλατφορμών όπλων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πεπαλαιωμένα συστήματα που αποτελούν κίνδυνο

Σύμφωνα με τον Φόγκαρτι, μέρος του προβλήματος στην τρέχουσα αρχιτεκτονική δικτύου, όπου συστήματά του χρησιμοποιούνται από επτά εκατομμύρια υπαλλήλους του Πενταγώνου, ανήκουν και διοικούνται από πολλούς οργανισμούς και εξουσιοδοτούν αξιωματούχους σε όλο το στράτευμα «χωρίς επαρκή ορατότητα και επαρκή διοίκηση και έλεγχο».

«Απλώς δεν βλέπουμε. Σήμερα τα συστήματά μας είναι αναποτελεσματικά και εκτίθενται σε μη αποδεκτό κίνδυνο» δήλωσε ο Φόγκαρτι.

«Οι διοικητές μας πρέπει να είναι σε θέση να βλέπουν έναν αντίπαλο και να βλέπουν τον εαυτό τους σε πραγματικό χρόνο στον κυβερνοχώρο, με το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης που έχουν στον επίγειο τομέα. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αισθανόμαστε, να κατανοούμε, να αποφασίζουμε, να ενεργούμε και να αξιολογούμε γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό, για να αποκτήσουμε ένα καθοριστικό πλεονέκτημα σε ολόκληρο το περιβάλλον πληροφοριών και τον τομέα του κυβερνοχώρου» συμπλήρωσε.

Όπως υποστήριξε ο Αμερικανός στρατιωτικός, μέρος της λύσης είναι η μετάβαση προς «μια έννοια του κεντρικού διοικητικού δικτύου των επιχειρήσεων». Τη δημιουργία δηλαδή περιοχών επιχειρήσεων υπό έναν μόνο διοικητή με ευθύνη, εξουσία, πόρους και λογοδοσία.

Tags:
αμερικανικός στρατός, Πεντάγωνο, διαδίκτυο, κυβερνοεπιθέσεις, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK