10:52 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (80)
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η δίκη του Αλεξάντερ Βίνικ ή Mr Bitcoin που κρατείται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, όπου εκδόθηκε από την Ελλάδα.

Η δίκη του Ρώσου πολίτη Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος βρίσκεται προς το παρόν υπό γαλλική κράτηση, έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η Μαρία Μπουτίνα, μέλος του Ρωσικού Επιμελητηρίου Πολιτών την Τετάρτη.

«Έλαβα αυτές τις πληροφορίες (για τη δίκη) από τον δικηγόρο του (Βίνικ). Απλώς επιβλέπω αυτήν την υπόθεση και επικοινωνώ τακτικά με την οικογένεια. Αυτός (ο δικηγόρος) μου τηλεφώνησε σήμερα το πρωί και μου είπε ότι έχει οριστεί η ημερομηνία της δίκης. Τότε του ζήτησα άδεια να δημοσιεύσω αυτές τις πληροφορίες, και μου την έδωσε» είπε ο Μπουτίνα, η οποίος συμμετέχει σε μια ομάδα για την προστασία των δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών στο εξωτερικό μετά από ποινή φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μπουτίνα πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει τη Ρωσίδα Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Τατιάνα Μοσκάλκοβα για την προγραμματισμένη δίκη.

Ο Βίνικ συνελήφθη στην Ελλάδα το 2017 κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για ξέπλυμα χρημάτων ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω πλατφόρμας συναλλαγών για κρυπτονομίσματα.

Η Γαλλία κατέθεσε επίσης κατηγορίες εναντίον του Βίνικ, ωστόσο, ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι ήταν απλώς ένα τέχνασμα για να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Βίνικ εκδόθηκε στη Γαλλία στις αρχές του έτους  ενώ η Ρωσία υπέβαλε ξεχωριστό αίτημα έκδοσης.

Ο Mr Bitcoin αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει ποινικά ή διοικητικά αδικήματα.

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (80)
Tags:
έκδοση, Ρωσία, Ελλάδα, Γαλλία, δίκη, Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK