11:37 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για ψεύτικη φωτογραφία κάνουν λόγο τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφορικά με ενημέρωση των αιγυπτιακών αρχών σχετικά με κοινές ναυτικές ασκήσεις με τη Γαλλία στη Μεσόγειο.

Μια παλιά φωτογραφία ενός γαλλικού πλοίου στην οποία προστέθηκε αιγυπτιακή κορβέτα με Photoshop χρησιμοποίησε το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου για τις κοινές ναυτικές ασκήσεις με τη Γαλλία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

Η ανακοίνωση σχετικά με τις ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα, στις οποίες συμμετείχε η αιγυπτιακή κορβέτα, Tahya Misr, και η γαλλική, η F713 Aconit, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο και στα κοινωνικά μέσα του Υπουργείου Άμυνας το Σάββατο.

Η κοινή εκπαίδευση με τη Γαλλία επικεντρώθηκε στη «συνεργασία για τη διεξαγωγή μαχητικών αποστολών στη θάλασσα ενάντια στις ναυτικές δυνάμεις του εχθρού χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά».

Οι ασκήσεις έδειξαν ότι τόσο το Κάιρο όσο και το Παρίσι δεσμεύτηκαν για «ασφάλεια στη θάλασσα και σταθερότητα στη Μεσόγειο», ανέφερε η δήλωση, η οποία συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία των δύο πλοίων σε δράση.

Πολλά αιγυπτιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης χρησιμοποιούν, επίσης, την εικόνα του Υπουργείου Άμυνας στα άρθρα τους, αλλά το Anadolu επέμεινε ότι ο αιγυπτιακός στρατός διέδωσε «ψεύτικες φωτογραφίες» για τις ασκήσεις με το Γαλλικό Ναυτικό.

Μάλιστα, το Anadolu τονίζει το εξής:

«Διαπιστώθηκε ότι η εικόνα του αιγυπτιακού πλοίου προστέθηκε στη φωτογραφία της γαλλικής κορβέτας, F713, μέσω επεξεργασίας φωτογραφιών».

Επίσης, Τούρκοι δημοσιογράφοι βρήκαν ακόμα και την φωτογραφία προέλευσης του Aconit, υποστηρίζοντας ότι είχε δημοσιευθεί στον ιστότοπο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και απαθανατίστηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικών-γαλλικών ναυτικών ασκήσεων το 2013.

Μέχρι στιγμής, Κάιρο και Παρίσι δεν έχουν σχολιάσει.

Οι σχέσεις της Τουρκία με την Αίγυπτο και τη Γαλλία παραμένουν τεταμένες λόγω της Λιβύης. Η Άγκυρα υποστηρίζει τη Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στη σύγκρουση και κατηγορεί το Κάιρο και το Παρίσι ότι είναι στο πλευρό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Tags:
Ναυτικό, ασκήσεις, Τουρκία, Γαλλία, Αίγυπτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK