11:17 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια ιστορία ενός ανθρώπου που κατάφερε να πετύχει παρά τις αντίξοες συνθήκες ζωή του. Ο Ρεχάν δεν το έβαλε ποτέ κάτω και «είπε όχι» στην αποτυχία. Ακολουθεί η ιστορία ενός μαχητή της ζωής.

Υπήρχε μια εποχή που ο 24χρονος Ρεχάν Στάτον πίστευε ότι δεν θα περνούσε ποτέ σε κάποια σχολή. Είχε έρθει αντιμέτωπος με δεκάδες απορρίψεις στο παρελθόν και πλέον ήταν σίγουρος ότι μια σχολή δεν προβλεπόταν για εκείνον. Έτσι όταν είδε το email από την Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, δεν ήθελε να το ανοίξει. Πού να ήξερε ότι τον περίμενε μια επιστολή αποδοχής.

«Ήταν η πιο σουρεαλιστική στιγμή της ζωής μου. Έπειτα απ’ όσα έχουμε περάσει ως οικογένεια, απλά ένιωθα ότι γίναμε αποδεκτοί στο Χάρβαρντ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω» δηλώνει ο ίδιος.

Αν και το μέλλον του Ρεχάν αναμένεται να είναι λαμπρό, στο παρελθόν οι συνθήκες ζωής του δεν ήταν οι καλύτερες

Σε ηλικία μόλις οκτώ ετών, η μητέρα του εγκατέλειψε την οικογένεια και πήγε να ζήσει σε άλλη χώρα. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για αυτόν και τον αδερφό του. Ο πατέρας τους έχασε τη δουλειά του, όχι πολύ αργότερα και έπρεπε να κάνει τρεις δουλειές για να συντηρείται η οικογένεια. 

Ο Ρεχάν θυμάται τις δύσκολες στιγμές που έζησαν, γράφοντας μια ανοιχτή επιστολή στον αδερφό του Ρέγκι μέσω Facebook.

«Θυμάμαι όταν ήμουν στην 7η τάξη όλες τις φορές που κόπηκε το ρεύμα μας και δεν είχαμε αρκετό φαγητό διαθέσιμο. Θυμάσαι ότι εκείνη τη χρονιά οι δάσκαλοι ανησυχούσαν λόγω των κακών βαθμών μου; Πώς μπορούσα να συγκεντρωθώ κάτω από τις συνθήκες που ζούσαμε;»

Ο Ρέγκι προσπάθησε να κάνει τα πάντα να βοηθήσει τον αδερφό του να ανεβάσει τους βαθμούς του. Και τα κατάφερε. Έγινε άριστος και άρχισε να επικεντρώνεται στον αθλητισμό για να μπορέσει να κερδίσει υποτροφία. Ωστόσο οι διάφορες σωματικές παθήσεις του «κόστισαν» και τα όνειρά του για μια υποτροφία εξαφανίστηκαν.

Οι πρώτες απορρίψεις από τα κολέγια άρχισαν να μαζεύονται

Απογοητευμένος, ο Ρεχάν έπιασε δουλειά ως συλλέκτης σκουπιδιών για να βοηθήσει τον πατέρα του στην πληρωμή λογαριασμών. Οι συνάδελφοί του- πολλοί από τους οποίους ήταν πρώην φυλακισμένοι- του έδιναν κουράγιο και τον ενθάρρυναν με τις λέξεις τους.

«Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που μια ομάδα ανθρώπων με ενδυνάμωσε και με αποκάλεσε ευφυή» λέει ο Ρεχάν. Ωστόσο, τα οικονομικά της οικογένειας δεν άφηναν περιθώριο για το σχολείο. 

Τότε ο αδερφός του, ο Ρέγκι, «θυσιάστηκε» και παράτησε το κολέγιο ώστε να μπορέσει ο Ρεχάν να συνεχίσει την εκπαίδευσή του. Άλλη πάλι η ατυχία «χτύπησε» την οικογένεια. Ο πατέρας τους έπαθε εγκεφαλικό και έτσι ο Ρεχάν άρχισε να δουλεύει ξανά, πηγαίνοντας στην δουλειά στις 4 το πρωί πριν την ώρα των μαθημάτων του.

Είχε όμως βάλει στόχο να πετύχει

Ο νεαρός μαθητής κατάφερε να λάβει πολλά βραβεία και έκανε αίτηση ξανά για την Νομική Σχολή. Και αυτή την φορά τα κατάφερε και έλαβε πληθώρα επιστολών αποδοχής. Η ιστορία του Ρεχάν ερμηνεύεται συχνά ως η ζωή ενός «αυτοδημιούργητου» ανθρώπου,  αλλά εκείνος αισθάνεται ότι οφείλει την επιτυχία του στην υποστηρικτική κοινότητα και στην αγάπη του αδελφού του.  

Tags:
Νομική Σχολή, μαθητής, Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK