17:06 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1041)
0 01
Βρείτε μας

«Η πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι αισθητά για δεκαετίες» προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σε μία δραματική προειδοποίηση προχώρησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σημειώνοντας πως οι επιπτώσεις του κορονοϊού θα διαρκέσουν για πολύ καιρό στο μέλλον. 

Σε συνάντηση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Τέντρος τόνισε πως η «πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι αισθητά για δεκαετίες».

Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 670.000 θανάτους από την COVID19, ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως είναι περισσότερα από 17 εκατομμύρια. ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεξικό και Βρετανία είναι από τις πλέον πληγείσες περιοχές.

Αν και η γνώση για τον νέο κορονοϊό έχει προχωρήσει, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και οι πληθυσμοί παραμένουν ευάλωτοι, δήλωσε ο Τέντρος.

«Τα πρώτα αποτελέσματα από ορολογικές έρευνες (σ.σ. έρευνες αντισωμάτων) σχηματίζουν μια σταθερή εικόνα: οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο παραμένουν ευάλωτοι σε αυτόν τον ιό, ακόμα και σε περιοχές που έχουν βιώσει σοβαρές εξάρσεις» είπε και τόνισε πως ο ιός επανεμφανίζεται σε χώρες όπου είχε υποχωρήσει.

«Πολλές χώρες που πίστεψαν πως είχαν περάσει τα χειρότερα παλεύουν τώρα με νέες εξάρσεις. Ορισμένες που είχαν επηρεαστεί λιγότερο τις πρώτες εβδομάδες βλέπουν τώρα αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων».
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1041)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK