03:32 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εαυτόν εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου της News Corp. έθεσε, την Παρασκευή (31/07, τοπική ώρα), ο Τζέιμς Μέρντοχ, επικαλούμενος εκδοτικές «διαφωνίες» και έτσι υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Τζέιμς Μέρντοχ, παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της News Corp., σύμφωνα με σχετική επιστολή του που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (31/07, τοπική ώρα). 

Μετά την παραίτηση του κ. Μέρντοχ, το διοικητικό συμβούλιο θα περιλαμβάνει δέκα άτομα, με επικεφαλής τον πατέρα του Τζέιμς Μέρντοχ, τον Ρούπερτ Μέρντοχ και τον Λάχλαν Μέρντοχ, τον μεγαλύτερο κληρονόμο της οικογένειας.

Ανάμεσα σε άλλα, στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Μέρντοχ αναφέρει:

«Η παραίτησή μου οφείλεται σε διαφωνίες σχετικά με συγκεκριμένο συντακτικό περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ορισμένες άλλες στρατηγικές αποφάσεις».

​Σύμφωνα με το BBC, ο νεότερος Μέρντοχ είχε προηγουμένως καταγγείλει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της εταιρείας για την κάλυψη της κλιματικής αλλαγής, ειδικά εκείνων που εδρεύουν στην Αυστραλία.

Ακόμα, τον Ιανουάριο, εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μέρντοχ είπε στο «Daily Beast» ότι εκείνος και η σύζυγός του «απογοητεύτηκαν ιδιαίτερα από τη συνεχιζόμενη άρνηση μεταξύ των ειδησεογραφικών πρακτορείων στην Αυστραλία», κάτι που ίσως αναφέρεται στις πυρκαγιές που μαίνονταν στη χώρα, στις αρχές του 2020.

Οι πυρκαγιές ήταν οι χειρότερες που αντιμετώπισε η χώρα εδώ και δεκαετίες και έχουν προκαλέσει εκτεταμένη ξηρασία και καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι η News Corp., που δημιουργήθηκε ως τμήμα της News Corporation, ιδρύθηκε από τον ιδιοκτήτη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ. Στην εταιρεία ανήκουν μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως είναι η «Wall Street Journal», η «Sun», οι «Times» και η «New York Post».

Tags:
News Corp., Τζέιμς Μέρντοχ, παραίτηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK