18:36 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αν επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά, «θα ήμασταν χαρούμενοι» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή (31/07, τοπική ώρα).

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Παρασκευή (31/07, τοπική ώρα) πως οι ΗΠΑ θα είναι χαρούμενες αν φτάναμε σε συμφωνία με τη Ρωσία για τα πυρηνικά. 

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε το εξής σε δημοσιογράφους στη Φλόριντα:

«Εργαζόμαστε τώρα με τη Ρωσία για μια συμφωνία μη διάδοσης των πυρηνικών. Αν έχουμε κάτι τέτοιο, αυτό θα ήταν υπέροχο».

Υπενθυμίζεται ότι στη Βιέννη, από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διυπηρεσιακών αντιπροσωπειών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, στο πλαίσιο διμερούς στρατηγικού διαλόγου με τη μορφή διαδοχικών ομάδων εργασίας εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια του διαστήματος.

Επίσης, στις 22-23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν, στην αυστριακή πρωτεύουσα, διαβουλεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα, στο πλαίσιο των οποίων συζητήθηκε η επέκταση της Συνθήκης για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START-3).

Η Συνθήκη START-3, που υπογράφηκε το 2010, παραμένει η μόνη ενεργή συνθήκη περιορισμού όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Η συμφωνία λήγει τον Φεβρουάριο του 2021, τουλάχιστον μέχρι η Ουάσιγκτον να ανακοινώσει εάν σκοπεύει να την ανανεώσει. Η Μόσχα, πάντως, τάσσεται υπέρ της επέκτασής της χωρίς προϋποθέσεις.

Tags:
συμφωνία, πυρηνικά όπλα, πυρηνικά, Ρωσία, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK