21:35 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η αρχή ανταγωνισμού της Πολωνίας (UOKiK) δήλωσε τη Δευτέρα ότι επέβαλε στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου, Gazprom πρόστιμο ύψους 213 εκατομμυρίων ζλότι (56,7 εκατομμύρια δολάρια) για αποτυχία συνεργασίας σε έρευνα που σχετίζεται με την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 για την μεταφορά ρωσικού αερίου στην Ευρώπη.

Το Πολωνικό Γραφείο Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών (UOKiK) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει επιβάλει πρόστιμο 213 εκατομμυρίων ζλότι (56,7 εκατομμύρια δολάρια) στην Gazprom λόγω της μη συνεργασίας σε έρευνα που σχετίζεται με την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, ο οποίος θα προμηθεύει την Ευρώπη με ρωσικό αέριο. 

«Ο Πρόεδρος της UOKiK, Tomasz Chrostny επέβαλε ποινή ύψους 213 εκατομμυρίων ζλότι στην Gazprom λόγω αποτυχίας της συνεργασίας στην έρευνα σχετικά με την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2... Η ποινή που επιβλήθηκε στην Gazprom σχετίζεται με τις διαδικασίες που διεξήχθησαν για την δημιουργία κοινοπραξίας που χρηματοδοτεί την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, Nord Stream 2, χωρίς την απαιτούμενη συγκατάθεση του Προέδρου της UOKiK» δήλωσε η ρυθμιστική αρχή σε δελτίο τύπου.

Η UOKiK πρόσθεσε ότι ζήτησε από την Gazprom να παράσχει «έγγραφα που έχουν σημασία για την υπόθεση», αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες που είναι «σημαντικές για τις εκκρεμείς διαδικασίες».

Tags:
αγωγός καυσίμων, αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός, Ρωσία, Πολωνία, πρόστιμο, Nord Stream 2, Gazprom
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK