22:03 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μία ακόμα προσπάθεια να διαπεράσουν τις δυνάμεις του στρατού της Συρίας σε περιοχή της Ιντλίμπ, προχώρησαν εξτρεμιστές χωρίς επιτυχία.

Επίθεση η οποία είχε στόχο να διαπεράσει τις θέσεις του συριακού στρατού, εξαπέλυσαν εξτρεμιστές στην περιοχή του χωριού Χαμράτ, στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού κέντρου για τη Συριακή συμφιλίωση, υποναύαρχο Αλεξάντερ Σερμπίτσκι.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος υποναύαρχος κατά τηα διάρκεια ενημέρωσης τη Δευτέρα, η επίθεση των εξτρεμιστών αποκρούστηκε, αλλά υπήρξαν απώλειες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Κατά την περασμένη ημέρα, οι μαχητές της εξτρεμιστικής ομάδας Γιαμπχάτ αλ-Νούσρα, προσπάθησαν επανειλημμένως να διαπεράσουν τις θέσεις του στρατού της Συρίας, στην περιοχή του χωριού Χαρμάτ. Όλες οι επιθέσεις από τους εξτρεμιστές απωθήθηκαν και υπέστησαν σημαντικές  ζημιές σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Απώλειες υπήρξαν και μεταξύ των συριακών στρατευμάτων» δήλωσε ο Σερμπίτσκι.

Υπενθυμίζεται πως, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν καταγράψει αρκετές παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ κατά τις τελευταίες ημέρες. Μέχρι τώρα, η επαρχία παραμένει μία από τις τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης, οι οποίες εγκαθιδρύθηκαν από τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία το 2017, η οποία δεν βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της Δαμασκού.

Η συριακή κυβέρνηση προσπαθεί να ανακτήσει την Ιντλίμπ από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Tags:
Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, Ιντλίμπ, Τουρκία, Ρωσία, Συριακός Στρατός, τρομοκρατική επίθεση, επίθεση, τρομοκρατική οργάνωση, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK