04:10 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας εξουδετέρωσαν «εχθρικούς» στόχους πάνω από τη Δαμασκό, ενώ η ένταση με το Ισραήλ φαίνεται να κλιμακώνεται.

Στην αναχαίτιση «εχθρικών» στόχων πάνω από την πρωτεύουσα Δαμασκό, προχώρησαν τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας, ύστερα από αεροπορικές επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με αναφορές του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Συρίας.

Όπως υποστηρίζουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από την πλευρά τους, οι επιθέσεις ήταν αντίδραση σε προσπάθεια επίθεσης στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Συρίας. Οι ισραηλινές δυνάμεις στοχοποίησαν σημεία παρακολούθησης του συριακού στρατού, εξοπλισμό συλλογής πληροφοριών, αντιαεροπορικά κανόνια και εγκαταστάσεις διοίκησης και ελέγχου.

​Τα ελικόπτερα του Ισραήλ επιτέθηκαν στην περιφέρεια Κατανίγια στη βορειοανατολική Συρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, οι ισραηλινές επιθέσεις προκάλεσαν «υλικές ζημιές» στις συριακές θέσεις.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε πως εξουδετέρωσε προσπάθεια της Συρίας να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Υψώματα του Γκολάν, στα σύνορα των δυο χωρών.

«Ο στρατός του Ισραήλ καθιστά το καθεστώς της Συρίας υπεύθυνο για όλα τα περιστατικά στο συριακό έδαφος και δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση της κυριαρχίας του Ισραήλ» αναφέρει ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ, που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα Washington Post.

Οι εντάσεις στα σύνορα μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ έχουν κλιμακωθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκε ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Tags:
Δαμασκός, σύνορα, ισραηλινός στρατός, Συριακός Στρατός, επίθεση, ελικόπτερα, Ισραήλ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK