07:57 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης θα απαιτείται να φορούν όσοι εισέρχονται στη Σιγκαπούρη, ώστε να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Την υποχρεωτική εφαρμογή μέτρου, σύμφωνα με το οποίο όσοι ταξιδιώτες φτάνουν στη Σιγκαπούρη θα πρέπει να φορούν ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης, οι οποίες θα δείχνουν που βρίσκονται, στο πλαίσιο περιορισμών για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις 11 Αυγούστου και θα δίδονται σε ταξιδιώτες, οι οποίοι επιτρέπεται να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φορούν τις συσκευές, οι οποίες χρησιμοποιούν GPS και Bluetooth, για περίοδο 14ων ημερών.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της Σιγκαπούρης, το μέτρο λαμβάνεται καθώς η πόλη ανοίγει τα σύνορά της, ενώ άτομα κάτω των 12 ετών δεν απαιτείται να φορούν τις συσκευές.

Ωστόσο, όσοι από τους ταξιδιώτες αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τον χώρο καραντίνας ή να προσπαθήσουν να παραβιάσουν τις συσκευές, αμέσως θα ειδοποιούνται οι αρχές μέσω συναγερμού.

«Κατά την άφιξή τους στη Σιγκαπούρη, οι ταξιδιώτες που διαβιβάζουν την ειδοποίηση παραμονής  στον τόπο διαμονής τους, θα λάβουν ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης στα σημεία ελέγχου, μετά την άδεια μετανάστευσης» αναφέρεται σε κοινό δελτίο από την Αρχή Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου, το Υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού και το Υπουργείο Εκπαίδευσης. «Θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης, όταν φτάσουν στον τόπο κατοικίας τους» συμπληρώνεται στο δελτίο.

Σύμφωνα με το νόμο περί μολυσματικών νόσων της της πόλης, όσοι παραβιάζουν τους κανόνες απομόνωσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης, μπορεί να υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμα έως και 7.272 δολαρίων ή να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως έξι μηνών.

Οι αλλοδαποί που παραβιάζουν τους κανόνες, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χάσουν τις άδειές τους για παραμονή ή για εργασία στη Σιγκαπούρη.

Ο έλεγχος της εξάπλωσης του κορονοϊού με βραχιόλι

Η Σιγκαπούρη έχει επίσης χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή ανίχνευσης του κορονοϊού σε συνδυασμό με ένα βραχιόλι, για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Το βραχιόλι, TraceTogether Token έχει χρησιμοποιηθεί από τις αρχές για να προσδιορίσει ποιος μπορεί να μολυνθεί από τον ιό.

Τα τελευταία στοιχεία του Worldometer δείχνουν πως στη Σιγκαπούρη έχουν καταγραφεί 53.051 κρύσματα κορονοϊού και συνολικά 27 θάνατοι.

Τον Μάρτιο το Χονγκ Κονγκ εφάρμοσε παρόμοιους κανόνες για την επιβολή μέτρων της καραντίνας, απαιτώντας από τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην πόλη, να φορούν ηλεκτρονικά βραχιολάκια παρακολούθησης.

Tags:
COVID-19, GPS, θάνατοι, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, πανδημία, Σιγκαπούρη, φορέσιμη συσκευή, παρακολούθηση, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK