14:48 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1191)
0 01
Βρείτε μας

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα τέλη Ιουλίου, το 65% των Αμερικανών δήλωσε πως η χώρα αντιμετωπίζει την πανδημία χειρότερα από τις άλλες χώρες.

Την άποψη πως η χώρα τους αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού χειρότερα από τις άλλες χώρες, έχουν οι περισσότεροι κάτοικοι των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το δίκτυο NPR και την εταιρεία Ipsos.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.115 Αμερικανών ενηλίκων, από τις 30 έως τις 31 Ιουλίου και αποκάλυψε πως το 65% των πολιτών πιστεύουν πως οι ΗΠΑ χειρίζονται την πανδημία του κορονοϊού, είτε «χειρότερα» είτε «πολύ χειρότερα» από άλλες χώρες.

Αισιόδοξο φάνηκε μόνο το 25% εκ των συμμετοχόντων, οι οποίοι δήλωσαν πως η χώρα τους έκανε «πολύ καλύτερη» ή «κάπως καλύτερη» δουλειά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, υπήρχε και ένα ποσοστό 9% που δήλωσαν πως δεν γνώριζαν πόσο καλά αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ την πανδημία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο.

Οι απόψεις ανάλογα με το ποιο κόμμα υποστηρίζουν οι ερωτηθέντες 

Όσον αφορά το κόμμα που υποστηρίζει ο ερωτηθείς, σύμφωνα με τη μελέτη το 85% των Δημοκρατικών και το 44% των Ρεπουμπλικανών, θεωρούν πως η χώρα αντιμετωπίζει την πανδημία «κάπως χειρότερα» είτε «πολύ χειρότερα» από τις άλλες χώρες, ενώ το 66% των ανεξάρτητων έχει την ίδια άποψη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πάνω από το 75% εγκρίνει τους νόμους για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, ενώ το 60% δήλωσε πως δεν θα είχε πρόβλημα αν επιβληθεί ακόμα μία οδηγία για κατ’ οίκον περιορισμό διάρκειας δύο εβδομάδων.

Το 85% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως, εγκρίνουν την κρατική χρηματοδότηση για να επεκταθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορονοϊό και να διεξάγονται δωρεάν, ενώ το 83% των συμμετεχόντων πιστεύει πως, η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή προστατευτικού εξοπλισμού και για τη διάθεση εμβολίου σε όλους τους Αμερικανούς.

Οικονομική ενίσχυση από το κράτος

Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων πιστεύουν επίσης πως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα «πρέπει να αναλάβει περισσότερο χρέος, ώστε να περάσει ένα ακόμα οικονομικό νομοσχέδιο που παρέχει πληρωμή για όλους τους Αμερικανούς».

Επιπλέον, το 87% των Δημοκράτων που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργήσουν εικονικά, δηλαδή μέσω διαδικτύου φέτος, ενώ για το θέμα μόνο το 41% ​​των Ρεπουμπλικανών και το 66% των ανεξάρτητων είχαν την ίδια άποψη.

«Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ τρομερό μέρος, όσον αφορά τόσο τον αριθμό των θανάτων όσο και την εξάπλωση του κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η Μάλορι Νιούαλ, που διενήργησε τη δημοσκόπηση με την Ipsos και οι δηλώσεις της εμφανίζονται στο NPR.

«Οι Αμερικανοί, καθώς παλεύουν με την πραγματικότητα του πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, ψάχνουν για μια σαρωτική, πραγματικά ευρεία, ισχυρή δράση» δήλωσε.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στον κόσμο, με σχεδόν 5 εκατομμύρια συνολικά ενώ περισσότεροι από 160.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας, σύμφωνα με στοιχεία του Worldometer.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1191)
Tags:
Ρεπουμπλικανοί, Δημοκρατικοί, COVID-19, πολίτες, πανδημία, ΗΠΑ, δημοσκόπηση, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK