21:35 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ήταν τέτοια η ισχύς της έκρηξης του Λιβάνου, που το Σεισμολογικό Παρατηρητήριο της Ιορδανίας συνέκρινε την έκρηξη με σεισμό 4,5 βαθμών Ρίχτερ.

Ήταν τέτοια η ισχύς της έκρηξης που σημειώθηκε στη Βηρυτό, που καταγράφηκε από σεισμογράφους και την ίδια την έκρηξη να μπορεί να συγκριθεί με σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα shafaaq.com, το Σεισμολογικό Παρατηρητήριο της Ιορδανίας κατέγραψε, την Τρίτη, την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως θα μπορούσε να συγκριθεί με σεισμική δόνηση της τάξεως των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα διατυπώθηκε από τον επικεφαλής του παρατηρητηρίου, Μαχμούντ αλ-Καργιούτι, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-mamlaka στην ιστοσελίδα του.

Όπως εξήγησε ο ειδικός, «οι σταθμοί παρακολούθησης σεισμών της Ιορδανίας κατέγραψαν την έκρηξη στις 06:08 μ.μ. και η έκρηξη ισοδυναμεί με σεισμό μεγέθους 4,5 μοιρών στην κλίμακα Ρίχτερ».

Σύμφωνα με τον Καργιούτι, η ενέργεια που απελευθερώθηκε κατά την έκρηξη χαρακτηρίζεται ως «πολύ δυνατή».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 73 άτομα και πάνω από 4.000 άτομα να τραυματιστούν.

Tags:
ενέργεια, σεισμός, έκρηξη, Βηρυτός, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK