17:18 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προσγειώθηκε στη Βηρυτό το πρώτο ρωσικό αεροσκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια.

Στη Βηρυτό προσγειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης το πρώτο αεροσκάφος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών με ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sputnik στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Η Ρωσία στέλνει πέντε αεροσκάφη στη Βηρυτό με ιατρικό υλικό, γιατρούς, διασώστες της αερομεταφερόμενης μονάδας Tsentrospas και κινητό εργαστήριο της Rospotrebnadzor για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με το υπουργείο, όλα τα μέλη της αποστολής έχουν ειδικό εξοπλισμό.

Παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης για τα θύματα της φονικής έκρηξης

Παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης προς τον Λίβανο μετά την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό.

Μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που μετέφερε διασώστες, έφτασε στην κατεστραμμένη πρωτεύουσα του Λιβάνου το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για 13 μέλη της 1ης ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό.

«Η χώρα μας αμέσως αντέδρασε στο αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό στις 4 Αυγούστου. Ομάδα έρευνας και διάσωσης από την Πυροσβεστική αναχώρησε για τη Βηρυτό το πρωί» ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.

Η ΓΓΠΠ παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές του Λιβάνου και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας να παράσχει περαιτέρω βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών επίσης προσφέρει βοήθεια και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στον Λίβανο για να αντιμετωπίσει το συμβάν» δήλωσε ο εκπρόσωπος Γουάνγκ Γουενμπίν.

Επίσης, η Πολωνία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στον Λίβανο. Η Πυροσβεστική είναι έτοιμη να στείλει ομάδα 39 διασωστών, τέσσερους σκύλους και εφόσον χρειαστεί, ειδικούς χημικούς προστασίας.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας έχει δώσει εντολή για την αποστολή κλιμακίου υγειονομικού του στρατού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Petra της Ιορδανίας. Επίσης, το Κατάρ και το Ιράκ αναμένεται να στείλουν ιατρική βοήθεια στον Λίβανο.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε δήλωσε ότι η Στοκχόλμη βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ και η Δανία προσφέρει βοήθεια.

Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ συντονίζει την επείγουσα αποστολή στον Λίβανο 100 πυροσβεστών, με οχήματα, σκύλους και ειδικό εξοπλισμό για την έρευνα και τη διάσωση σε αστικό περιβάλλον» δήλωσε ο Επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων.

Η Τουρκία στέλνει ομάδας έρευνας και διάσωσης, ασθενοφόρα και ιατρικό υλικό στον Λίβανο, σύμφωνα με το υπυοργείο Εξωτειρκών της χώρας.

Tags:
τραυματίες, νεκροί, ανθρωπιστική βοήθεια, Ρωσία, έκρηξη, Λίβανος, Βηρυτός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK