15:20 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δημοσιεύματα αναφέρονται στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του πλοίου που μετέφερε το νιτρικό αμμώνιο στο Βηρυτό, με ορισμένες εκ των πληροφοριών να έχουν διαψευστεί.

Δημοσιεύματα συνδέουν το όνομα Ρώσου πολίτη με το πλοίο που μετέφερε νιτρικό αμμώνιο στη Βηρυτό πριν χρόνια και το οποίο προκάλεσε τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Παρότι τα δημοσίευμα συνέδεαν τον συγκεκριμένο πολίτη με την Κύπρο, η Λευκωσία διέψευσε ορισμένες από τις πληροφορίες που αναφέρονταν.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ρώσος Igor Grechushkin φέρεται ως ιδιοκτήτης του πλοίου που μετέφερε το νιτρικό αμμώνιο στη Βηρυτό και ότι ο ίδιος διαμένει στην Κύπρο.

Ο Grechushkin φέρεται πως επικοινώνησε με τη ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο χτες, Τετάρτη, σύμφωνα με αρμόδια πηγή που μίλησε στο Sputnik. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την εν λόγω επικοινωνία.

Έκπληξη από τα δημοσιεύματα εκφράζουν οι κυπριακές Αρχές

Πηγή από τις κυπριακές Αρχες εξέφρασε την έκπληξή του από τα επίμαχα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ένταλμα σύλληψης του Ρώσου επιχειρηματία και τον οποίο συνδέουν με το πλοίο στο Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος των κυπριακών αρχών που μίλησε στο πρακτορείο ΤΑΣ εξέφρασε πλήρη άγνοια σχετικά με όσα αναφέρονται.

«Δεν ξέρω τίποτα για το ένταλμα, αλλά, με βάση την απλή λογική, δεν καταλαβαίνω καθόλου ποια σχέση μπορεί να έχει ένα άτομο, που αναφέρεται ότι είναι ιδιοκτήτης του πλοίου, με την έκρηξη. Το φορτίο κατασχέθηκε για μη καταβολή λιμενικών τελών και εκφορτώθηκε στην ακτή της Βηρυτού. Αφού εκφορτώθηκε, ήταν στην κατοχή της λιβανέζικης πλευράς για τόσα χρόνια και αποθηκεύτηκε εκεί, προφανώς παραβιάζοντας τα πρότυπα ασφαλείας» ανέφερε η πηγή από την Κύπρο.

Διαψεύδει το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου ότι ο επιχειρηματίας έχει κυπριακό διαβατήριο

Το κυπριακό υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε, από την πλευρά του, ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του πλοίου που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία στη Βηρυτό έχει κυπριακό διαβατήριο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου όπως είχαν μεταδώσει ΜΜΕ.

Τι ανέφεραν τα δημοσίευμα για τον ιδιοκτήτη του πλοίου που μετέφερε το νιτρικό αμμώνιο

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, ο Igor Grechushkin φέρεται να ήταν ο ιδιοκτήτης του πλοίου που μετέφερε 2.750 τόνους της νιτρικής αμμωνίας στο λιμάνι της Βηρυτού. Όπως μετέδωσε το protothema.gr, ο Ρώσος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Teto Shipping με έδρα τη Λεμεσό.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι ο υπηρεσίες ασφαλείας αναζητούν τον Ρώσο πολίτη.

Tags:
πλοίο, Κύπρος, έκρηξη, Λίβανος, Βηρυτός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK