21:17 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του πως προσβλήθηκε από τον κορονοϊό επειδή κάποιος τον μόλυνε σκόπιμα.

Μερικά μόλις 24ωρα ύστερα από την ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Λευκορωσίιας, Αλεξάντρ Λουκασένκο δίνει «μάχη» με τον κορονοϊό, χωρίς όμως να εγκαταλείπει τα καθήκοντά του, ο ηγέτης της χώρας δήλωσε σε δημοσιογράφο πως προσβλήθηκε από τον ιό επειδή κάποιος τον μόλυνε σκόπιμα.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας έκανε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Ουκρανό δημοσιογράφο, Ντμίτρι Γκόρντον.

Όπως είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος «Κλίνουμε προς [την εκδοχή] πως κάποιος «φύτεψε» το κορονοϊό πάνω μου. Τώρα εξετάζω το πότε θα μπορούσε να έχει συμβεί».

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε ότι δεν θα δημοσιοποιήσει τις υποψίες του δημοσίως προς το παρόν.

Όπως δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος, αγνόησε τις εκκλήσεις των γιατρών να υποβληθεί σε θεραπεία όταν εντοπίστηκαν τα συμπτώματα του κορονοϊού στις εξετάσεις του και αντιθέτως συνέχισε με το σχεδιασμένο πρόγραμμά του. Ο Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί τον βοήθησαν να «σταθεί στα πόδια τους» πλήρως, σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Ο Λουκασένκο είχε δηλώσει πρόσφατα πως, είχε τον ιό αλλά ως ασυμπτωματικός φορέας και πως είχε ανακάμψει με επιτυχία από αυτό.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος δήλωσε με εμφατικό τρόπο πως «μπορεί να με πυροβολήσουν και να με σκοτώσουν, αλλά δεν θα τρέξω ποτέ [από τη Λευκορωσία]».

Οι επερχόμενες εκλογές

Ο Λουκασένκο προς το παρόν προσπαθεί να επανεκλεγεί για έκτη φορά ως πρόεδρος της χώρας, εν μέσω εσωτερικών αναταραχών. Δύο από τα πρόσωπα της αντιπολίτευσης που θέλησαν να βρεθούν αντιμέτωποί του στον εκλογικό αγώνα, βρίσκονται στη φυλακή, ενώ ένας ακόμα έχει εγκαταλείψει τη χώρα, ισχυριζόμενος ότι φοβόταν για την ελευθερία του.

Την ίδια ώρα, στη Λευκορωσία πολλοί ξένοι παρατηρητές περιέγραψαν πως είδαν τη μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση της τελευταίας δεκαετίας, πριν από την ψηφοφορία της Κυριακής.

Tags:
εκλογές, συμπτώματα, κορονοϊός, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK