16:02 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις τοπικές αρχές τις Ινδίας ένα φορτίο περίπου 700 τόνων που είναι αποθηκευμένα σε λιμάνι της χώρας.

Περίπου 700 τόνοι νιτρικού αμμωνίου βρίσκονται αποθηκευμένοι σε λιμάνι της Ινδίας από το 2015, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη που προκλήθηκε πρόσφατα πιθανότατα από τη συγκεκριμένη ουσία στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, ώθησαν τις αρχές της Ινδίας να διατάξουν την επανεξέταση των ουσιών που βρίσκονται αποθηκευμένες στα λιμάνια της χώρας.

Η κύρια ανησυχία προκλήθηκε από την παρουσία 690 τόνων νιτρικού αμμωνίου που βρίσκονται στο λιμάνι της Τσενάι, της πρωτεύουσας της πολιτείας Ταμίλ Ναντού.

Το φορτίο βρίσκεται σε 37 κοντέινερ από την Κορέα που μπήκαν στη χώρα το 2015 από μια ινδική επιχείρηση, που κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές στο λιμάνι.

Τα τοπικά τελωνεία ήταν καθησυχαστικά λέγοντας πως η κατάσταση δεν ενέχει κίνδυνο και ότι μια διαδικασία δημοπράτησης του φορτίου βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να απαλλαγούν οι αρχές από το επικίνδυνο υλικό.

«Τα χημικά προϊόντα που κατασχέθηκαν παραμένουν αποθηκευμένα προσεκτικά και η ασφάλεια του φορτίου και του κοινού είναι εγγυημένη δεδομένης της επικίνδυνης φύσης της ουσίας», επισημαίνεται σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Tags:
έκρηξη, λιμάνι, νιτρικό αμμώνιο, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK