09:16 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ράβοι χρυσού αξίας περίπου 50.000 ευρώ που προορίζονταν για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας το 1990, βρέθηκαν σε θυρίδα τράπεζας.

Μπορεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1990 που έγινε στην Ιταλία, το πολυπόθητο τρόπαιο να το κατέκτησε η Γερμανία, με την ομάδα της οικοδέσποινας χώρας να κατακτά την τρίτη θέση, αλλά η ιταλική πόλη Μαρίνο, 30 χρόνια μετά, απέκτησε το δικό της χρυσό απόκτημα από εκείνη την αθλητική διοργάνωση.

Όπως δήλωσε ο Κάρλο Κολίτζα, δήμαρχος της πόλης στο πρακτορείο Spuntik, ο χρυσός εντοπίστηκε σε ειδική θυρίδα ασφαλείας σε μορφή 50 ράβδων.

«Παραδέχομαι, όταν άνοιξα τα δύο κουτιά γεμάτα χρυσό, ένιωσα σαν αγόρι που βρήκε πειρατικούς θησαυρούς» δήλωσε ο δήμαρχος.

Οι ράβδοι βρίσκονταν στη θυρίδα για 30 χρόνια, όταν το 1990,  ο τότε δήμαρχος της πόλης, Τζιούλιο Σανταρέλι, είχε παραγγείλει τις 50 ράβδους χρυσού, βάρους 25 γραμμαρίων η κάθε μια, ως μέρος μιας εκστρατείας υποστήριξης της εθνικής ομάδας της Ιταλίας. Το σχέδιο ήταν να προσφερθούν ως δώρο στους παίκτες, τους προπονητές, τους τεχνικούς και τους ειδικούς της ομάδας σε μια επίσημη τελετή.

Ωστόσο, ο τότε δήμαρχος και ο τότε προπονητής δεν συμφώνησαν και ο χρυσός δεν δόθηκε ποτέ στους παραλήπτες του, καταλήγοντας στη θυρίδα που είχε το δημαρχείο στην τράπεζα.

Οι πολίτες θα αποφασίσουν για την τύχη του χρυσού

Η ιστορία με την τελετή που δεν έγινε ποτέ και τον χρυσό που δεν δόθηκε, αποκαλύφθηκε από τον πρώην δήμαρχο σε μια τοπική εφημερίδα. Αν και ο σημερινός δήμαρχος παραδέχεται πως δεν την πίστεψε στην αρχή, έδωσε διαταγή να γίνει έλεγχος, ανακαλύπτοντας πως η θυρίδα υπήρχε πραγματικά.

«Ήταν καταπληκτικό. Πριν από τέσσερα χρόνια με εξέλεξαν δήμαρχο, αλλά δεν είχα ακούσει ποτέ αυτήν την ιστορία. Έτσι, μαζί με τους υπαλλήλους της τράπεζας, ανοίξαμε το χρηματοκιβώτιο και βρήκαμε δύο χάρτινα κουτιά μέσα. Τα άνοιξα και υπήρχαν 50 λευκά κουτιά , το καθένα με το όνομα του ατόμου στο οποίο το δώρο προοριζόταν» αφηγήθηκε ο δήμαρχος Κολίτζα.

Ο δήμαρχος δημοσίευσε το βίντεο όπου φαίνεται η «ανακάλυψη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάλεσε τους συμπολίτες του να σκεφτούν, πώς να διαχειριστούν αυτό το 1,25 κιλό χρυσού.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα παραδώσουν τον χρυσό στους παίκτες της εθνικής ομάδας που έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, αν θα το πουλήσουν για να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για την ανάπτυξη αστικών υποδομών ή αν θα τα δώσουν σε άτομα που έχουν ανάγκη. Η αξία του χρυσού υπολογίζεται σε περίπου 50.000 ευρώ.

«Έχω ήδη αποφασίσει να διοργανώσω δημοψήφισμα τον επόμενο Σεπτέμβριο, μέσω του οποίου οι κάτοικοι θα μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους για αυτό το ζήτημα» κατέληξε ο δήμαρχος.
Tags:
παίκτες, τράπεζα, κάτοικοι, Παγκόσμιο Κύπελλο, ποδόσφαιρο, δήμαρχος, χρυσός, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK