16:11 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως για να ανακουφίσει την αμερικανική αγορά δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τα εκτελεστικά εργαλεία της προεδρίας.

Στην προειδοποίηση πως θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που του παρέχει η προεδρία, όπως οι εκτελεστικές εντολές, για να τονωθεί η αμερικανική οικονομία, στην περίπτωση που δεν καταλήξουν σε συμφωνία οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο, προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ομιλία του στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι Δημοκρατικοί εμποδίζουν την οικονομική ανακούφιση της αγοράς με «ριζοσπαστικά αριστερά» αιτήματα.

«Αν οι Δημοκρατικοί συνεχίσουν να κρατούν όμηρο αυτήν την κρίσιμη οικονομική ανακούφιση, θα ενεργήσω υπό την εξουσία μου ως πρόεδρος για να δώσω στους Αμερικανούς την ανακούφιση που χρειάζονται» δήλωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επίσης πρόσθεσε πως, μπορεί να εκδώσει εκτελεστική εντολή για την παράταση των επιδομάτων ανεργίας και την κήρυξη φοροαπαλλαγής στη μισθοδοσία μέχρι το επόμενο έτος.

«Θα έχει αναδρομική ισχύ έως την 1η Ιουλίου» ανέφερε για την αναβολή φόρου μισθοδοσίας, ενώ έκανε λόγο και για πιθανή αναστολή των φοιτητικών δανείων και τη μη αποπληρωμή τόκων.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξετάζεται επίσης επέκταση στα μορατόριουμ εξώσεων στην περίπτωση εκτελεστικής εντολής, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Τους δώσαμε την ευκαιρία, αλλά το βλέπουν ως ενίσχυση για τις εκλογές», δήλωσε ο Τραμπ για τους Δημοκρατικούς.

Η εκλογική μάχη με τους Δημοκρατικούς για τις εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε στη συνέχεια πως, οι Δημοκρατικοί «κλέβουν στις εκλογές» για να εξασφαλίσουν τη νίκη τον Νοέμβριο, για τον πρώην Αντιπρόεδρο και τον υποψήφιο των Δημοκρατικών,  Τζο Μπάιντεν.

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει στο Τενεσί, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι «εκατοντάδες Αμερικανοί εργαζόμενοι» θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις δουλειές τους στην Αρχή του Τενεσί Κοιλάδας (TVA) αφού η κυβέρνηση απείλησε να απομακρύνει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της TVA από τις δικές τους θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι οι υπάλληλοι της TVA απολύθηκαν αρχικά από τις θέσεις τους και στη συνέχεια «υπήρξε εντολή να εκπαιδεύσουν ξένους πιο φτηνούς εργαζόμενους που εισήχθησαν για να τους αντικαταστήσουν».

«Σε αυτή τη κυβέρνηση, ζούμε με δύο κανόνες: αγοράζουμε Αμερικανικά [προϊόντα] και προσλαμβάνουμε Αμερικανούς», σχολίασε.
Tags:
Ρεπουμπλικανοί, Δημοκρατικοί, Κογκρέσο, μέτρα στήριξης, οικονομική ενίσχυση, οικονομία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK