22:01 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι διαμαρτυρίες έρχονται λίγες μέρες μετά από μια τεράστια έκρηξη νιτρικού αμμωνίου που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας του Λιβάνου, αφήνοντας πάνω από 150 ανθρώπους νεκρούς και έως 300.000 ανθρώπους άστεγους.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν εικόνες και βίντεο από τη Βηρυτό, όπου διαδηλωτές συγκρούονται με την τοπική αστυνομία, ενώ οι αρχές λένε ότι κάνουν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές κινούνται προς το κτίριο του κοινοβουλίου της χώρας στο κέντρο της πόλης, με τις δυνάμεις ασφαλείας να φτιάχνουν φραγμό ασφαλείας γύρω από αυτό.

Ορισμένοι διαδηλωτές φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα καλώντας σε «επανάσταση» και παραίτηση της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές θεωρούν τις πολύνεκρες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού την Τρίτη ως δείγμα ανικανότητας και διαφθοράς των τοπικών Αρχών. Παράλληλα, οι διαδηλώσεις έχουν ως αφόρμηση μία σειρά από άλλα θέματα όπως η οικονομική δυσπραγία και η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. 

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε και πάλι ένταση σε αντικυβερνητική διαδήλωση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το λιβανέζικο δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων, οι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών στη λιβανέζικη πρωτεύουσα. Κατά την ίδια πηγή, υπήρξαν τραυματίες, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός τους.

Tags:
επεισόδια, σύγκρουση, χημικά, διαδηλώσεις, διαδηλωτές, διαδηλωτής, διαδήλωση, Βηρυτός, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK