21:19 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (113)
0 01
Βρείτε μας

Μαζικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν στο Μινσκ την Κυριακή το βράδυ όταν άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με το εκλογικό αποτέλεσμα, που έδινε έκτη θητεία στον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Δεύτερη ημέρα αναταραχών βίωσε χθες η Λευκορωσία, καθώς συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες κατά της επανεκλογής του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Όπως έγινε γνωστό, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης που ήταν αντίπαλος του Λουκασένκο στις εκλογές, Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια, βρίσκεται ασφαλής στη Λιθουανία.

​Σημειώνεται ότι χθες η Τιχανόβσκαγια είχε ζητήσει «ειρηνική» μετάβαση εξουσίας από τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Χθες ο επικεφαλής της KGB ανέφερε ότι υπήρξαν πληροφορίες από την έδρα της αντιπολίτευσης ότι η Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια θα μπορούσε να δολοφονηθεί. Όπως έκανε γνωστό:

«Το άτομο που έστειλε το εν λόγω μήνυμα έχει ταυτοποιηθεί και θα συλληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο αρχηγός του κράτους ενημερώθηκε αμέσως για αυτήν την κατάσταση. Πλησιάσαμε τις πληροφορίες με κάθε σοβαρότητα. Σύμφωνα με διαταγές που λάβαμε, στείλαμε 120 εκπαιδευμένους υπαλλήλους για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της έδρας της ενωμένης αντιπολίτευσης».

Η νύχτα που πέρασε σημαδεύτηκε και πάλι από κινητοποιήσεις στο Μινσκ, ενώ εκρήξεις ακούγονταν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Μάλιστα, ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (113)
Tags:
συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK