12:35 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (313)
0 42
Βρείτε μας

Πάνω από 2.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Φιλιππίνες από τον κορονοϊό, ενώ τουλάχιστον 136.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα. Κάθε μέρα καταγράφονται σχεδόν 7.000 περιστατικά, βάζοντας την ασιατική χώρα στη λίστα με τη μεγαλύτερη αύξηση παγκοσμίως.

Έτοιμος να κάνει πρώτος το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό δήλωσε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ενώ επαίνεσε το εμβόλιο για την COVID-19 που ανέπτυξε η Ρωσία και θα είναι η πρώτη που θα προχωρήσει σε καταχώρηση.

«Θα πω στον Πρόεδρο Πούτιν ότι έχω τεράστια εμπιστοσύνη στις μελέτες για την καταπολέμηση της COVID και πιστεύω ότι το εμβόλιο είναι πραγματικά καλό για την ανθρωπότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντουτέρτε προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να είναι ο πρώτος που θα δοκιμάσει το εμβόλιο.

Δύο ρωσικά πανεπιστήμια εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίου. Ο Ντουτέρτε δήλωσε επίσης ότι οι Φιλιππίνες είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν με τη Ρωσία στο μέτωπο των δοκιμών του εμβολίου, των προμηθειών και της παραγωγής.

Οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο στη Ρωσία ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου, στο Στρατιωτικό Κλινικό Νοσοκομείο Μπουρντένκο και στο Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, Sechenov. Και οι 38 συμμετέχοντες στις δοκιμές ανέπτυξαν ανοσία στον ιό.

Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που θα καταχωρήσει το εμβόλιο. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, να παραμένει ενήμερος για την πορεία των εξελίξεων, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει πως το ρωσικό εμβόλιο «λειτουργεί αποτελεσματικά» και «δημιουργεί σταθερή ανοσία».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (313)
Tags:
θεραπεία, κρούσματα, κορονοϊός, Φιλιππίνες, Ρωσία, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK