08:52 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στόχος επίθεσης φέρεται να έγινε, την Τετάρτη (12/08), κομβόι του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, κοντά στην πόλη Μπάτχα του νότιου Ιράκ και οι Υπηρεσίες Ασφάλειας της ασιατικής χώρας διερευνούν το περιστατικό.

Έκρηξη σημειώθηκε, την Τετάρτη (12/08), σε στρατιωτικό κομβόι του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, στο νότιο Ιράκ, και συγκεκριμένα κοντά στην πόλη Μπάτχα. 

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria, επικαλούμενο Υπηρεσίες Ασφάλειας, «μια εκρηκτική συσκευή εξερράγη σε κομβόι του διεθνούς συνασπισμού στον αυτοκινητόδρομο, κοντά στην Αλ Μπάτχα».

Η επίθεση είχε ως στόχο κομβόι υλικοτεχνικής υποστήριξης και παρά το ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ένα όχημα κάηκε. Οι Υπηρεσίες Ασφάλειας διερευνούν το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιρακινές Υπηρεσίες Ασφάλειας ανέφεραν, την Τρίτη (11/08), πως αμερικανικό κομβόι δέχθηκε επίθεση στα σύνορα Ιράκ-Κουβέιτ και ισχυρίζονται πως μια σιιτική πολιτοφυλακή ευθύνεται γι' αυτήν.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δικαιολογεί την παρουσία του στο Ιράκ, ισχυριζόμενος ότι διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (DAESH).

Tags:
έκρηξη, Ιράκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK