04:25 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Για «μεγάλο τίμημα που θα πλήρωνε η Ρωσία» έκανε λόγο ο Μάικ Πομπέο, την Τετάρτη (12/08), σε περίπτωση που εκείνη, ή όποιος άλλος Δυτικός, έδινε χρήματα για τη δολοφονία Αμερικανών στρατιωτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε σε συνέντευξή του πως είπε στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι εάν η Ρωσία προσφέρει στους Ταλιμπάν χρήματα για να σκοτώσει αμερικανικά στρατεύματα, τότε η Μόσχα θα πληρώσει μεγάλο τίμημα. 

Συγκεκριμένα, ο Πομπέο τόνισε στο Radio Free Europe την Τετάρτη (12/08):

«Εάν οι Ρώσοι προσφέρουν χρήματα για να δολοφονηθούν Αμερικανοί ή άλλοι Δυτικοί για αυτό, τότε θα πληρώσουν ένα τεράστιο τίμημα. Αυτό είπα με τον υπουργό Εξωτερικών, Λαβρόφ».

Ο Πομπέο τόνισε, επίσης, ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ηγέτες μίλησαν με τους Ρώσους ομολόγους τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται πως η ιστορία ήρθε στο προσκήνιο, στις 26 Ιουνίου, αφού οι «New York Times» ανέφεραν ότι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από ανακρίσεις κρατουμένων στο Αφγανιστάν, έδειχναν Ρώσους πράκτορες της Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι έδωσαν χρήματα σε μαχητές Ταλιμπάν για να δολοφονήσουν Αμερικανούς στρατιώτες στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News, την 1η Ιουλίου, το εξής:

«Συμφωνώ με τους ανθρώπους της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πιστεύω, ειλικρινά, πολλοί από τους ανθρώπους της δεν πίστεψαν ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, και αν συνέβαινε, τότε οι Ρώσοι και οποιοσδήποτε άλλος εμπλεκόταν, θα το μάθαινε. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν παρουσιάστηκε σ' εμένα, γιατί δεν έφτασε σε αυτό το επίπεδο».

Μάλιστα, χαρακτήρισε το προαναφερθέν δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας ως «απατηλό».

Ως εκ τούτου, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ισχυρισμοί ήταν μέρος των εσωτερικών πολιτικών συγκρούσεων στις ΗΠΑ.

Tags:
στρατιώτες, Αφγανιστάν, Ταλιμπάν, Ρωσία, Μάικ Πομπέο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK