13:36 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (497)
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις 14:00 (ώρα Βρυξελλών). Η επικοινωνία γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς

Σημειώνεται ότι η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχει ως κεντρικό θέμα την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το τηλεφώνημα Μέρκελ - Ερντογάν

Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά και την ένταση που έχει προκύψει, συζήτησαν οι ηγέτες Γερμανίας και Τουρκίας, Άνγκελα Μέρκελ και Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο να επιλύονται εντός του πλαισίου του διαλόγου, της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου.

Στην ίδια ομιλία, ο κ. Ερντογάν εκτίμησε ότι είναι πιθανή μία αμοιβαία επωφελής λύση στη συνεχιζόμενη κρίση με την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο, μέσω του διαλόγου και κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. 

Σχολίασε επίσης και τη στάση του Γάλλου Προέδρου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του σε υψηλούς τόνους. 

«Ο Μακρόν και οι άλλοι σαν κι αυτόν το μόνο που θέλουν είναι να φέρουν πίσω την αποικιοκρατία μέσω των πράξεών τους στην περιοχή. Αυτό απέχει πολύ από τους στόχους της Τουρκίας».

Σήμερα, στο πλαίσιο αυτών των δηλώσεων πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση ελληνικών και γαλλικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Τουρκία για τις έρευνες του Oruc Reis, που από αργά το μεσημέρι της Πέμπτης επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (497)
Tags:
Σαρλ Μισέλ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK