20:51 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, κ. Αναστασιάδης, αναφέρθηκε τόσο στις ενέργειες της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα όσο και στις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Για τις ενέργειες της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες καθώς και για τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κύπρο και την Ελλάδα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο αν και το επικαλείται συχνά. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μια παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε. διαδέχεται την άλλη, από πλευράς Τουρκίας: Ενέργειες, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το διεθνές δίκαιο το οποίο συνεχώς επικαλείται η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε πως στο ενδεχόμενο που η Τουρκία πιστεύει ότι ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο καλό θα ήταν να εισακούσει τις προτάσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή σε διεθνή επιδιαιτησία.

«Τι έχουν να ανησυχήσουν, αν, όπως ισχυρίζονται, ενεργούν με βάση το διεθνές δίκαιο; [...] Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα η οποία, επαναλαμβάνω, δεν σέβεται ούτε κανόνες διεθνούς δικαίου ούτε και προσαρμόζεται με τη σύγχρονη εποχή».

Ερντογάν: Μην επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας πως εάν το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis δεχθεί επίθεση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο υπαίτιος θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

«Είπαμε, αν επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα και σήμερα λάβατε την πρώτη απάντηση» είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ωστόσο δεν προχώρησε σε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με ποια ήταν η απάντηση στην οποία αναφέρθηκε.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Πέμπτη, το τουρκικό σεισμογραφικό μπήκε εκ νέου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως είχε διαφανεί από τις πρωινές ώρες, οπότε και είχε κάνει στροφή 180 μοιρών. 

Tags:
διεθνές δίκαιο, Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK