08:01 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (309)
0 20
Βρείτε μας

Το γεγονός πως η μόλυνση από τον κορονοϊό ενέχει περισσότερους κινδύνους από τις ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου επισημαίνει το Υπουργείο.

Το γεγονός πως οι κίνδυνοι από μόλυνση με τον κορονοϊό είναι πολύ πιο σοβαροί από ενδεχόμενες παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν από το εμβόλιο κατά του ιού, επεσήμανε το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, απορρίπτοντας πως η διαδικασία ανάπτυξης του εμβολίου έγινε βεβιασμένα.

Όπως εξήγησε ο Σεργκέι Γκλαγκόλεφ, σύμβουλος του υπουργού Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, ο εμβολιασμός συνεπάγεται σημαντικά χαμηλότερους κινδύνους από το να έρθει ο εμβολιασμένος σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί με τον κορονοϊό. Όπως είπε, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, δεδομένης της κλίμακας της πανδημίας.

«Χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές δυνατότητες που διαθέτουμε, μπορούμε να παρακολουθούμε την ασφάλεια του εμβολίου σε πραγματικό χρόνο» δήλωσε ο Γκλαγκόλεφ, σημειώνοντας ότι «η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει να παρακολουθούμε αμέσως όσους έχουν εμβολιαστεί».

Η γρήγορη ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού από τη Ρωσία έχει δεχθεί επικρίσεις από ορισμένες δυτικές χώρες και ιατρικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πιστεύουν ότι η εγγραφή έγινε βεβιασμένα και πως οι κλινικές δοκιμές δεν ήταν επαρκείς.

Συγκεκριμένα, ανησυχίες έχει εκφράσει ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδιδομένων Νόσων των ΗΠΑ, ο οποίος «έχει σοβαρές αμφιβολίες» ότι είναι αποτελεσματικό και ασφαλές.

Μιλώντας σε ενημέρωση σχετικά με το νέο εμβόλιο, το οποίο έχει ονομαστεί «Sputnik V», ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας υποστήριξε πως η κριτική για την επιστημονική ανακάλυψη της Ρωσίας είναι εντελώς αβάσιμη και προκαλείται από «ανταγωνιστικά μειονεκτήματα από το προϊόν της Ρωσίας».

Το «Sputnik V» καταχωρήθηκε στη Ρωσία στις 11 Αυγούστου, ύστερα από την ολοκλήρωση δύο εκ των τριών δοκιμαστικών φάσεων. Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό τον Ιανουάριο του 2021 και αναμένεται να παρέχει ανοσία στον κορονοϊό για δύο χρόνια.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (309)
Tags:
πανδημία, Υπουργείο Υγείας, φάρμακο, εμβόλιο, κορονοϊός, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK