16:25 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1182)
0 01
Βρείτε μας

Η Γαλλία βλέπει νέο ξέσπασμα κορονοϊού και είναι χαρακτηριστικό ότι για δεύτερη ημέρα χθες, Πέμπτη, τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 2.500 και κινήθηκαν στα επίπεδα του Απριλίου.

«Κόκκινη» ζώνη με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό κήρυξε η γαλλική κυβέρνηση και την περιφέρεια Μπους-ντυ-Ρον γύρω από τη Μασσαλία στις ακτές της Μεσογείου. 

Το σχετικό διάταγμα δίνει στις τοπικές αρχές την εξουσία να περιορίσουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώσουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίσουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείσουν κάποιες εγκαταστάσεις όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης.

Προηγήθηκε η απότομη αύξηση νέων κρουσμάτων επί δύο εβδομάδες. 

Την Πέμπτη, η Γαλλία κατέγραψε περισσότερα από 2.500 νέα κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κινούμενη σε επίπεδα Απριλίου.

«Καραντίνα» στη Γαλλία βάζει το Ηνωμένο Βασίλειο

Αντιδρώντας στις εξελίξεις, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όλες οι αφίξεις από τη Γαλλία, αρχής γενομένης από την Κυριακή, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών.

«Αυτό σημαίνει ότι όπου βλέπουμε χώρες που ξεπερνούν συγκεκριμένο επίπεδο κρουσμάτων, τότε δεν έχουμε επιλογή από το να ενεργούμε» δήλωσε.

Η Ολλανδία και άλλες τέσσερις χώρες προστέθηκαν επίσης στη λίστα καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου που ήδη περιλαμβάνει την Ισπανία και το Βέλγιο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1182)
Tags:
COVID-19, Ηνωμένο Βασίλειο, καραντίνα, Μασσαλία, Παρίσι, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK