15:43 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (113)
0 02
Βρείτε μας

Η Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια δηλώνει ότι έχει στοιχεία ότι συγκέντρωσε το 70% των ψήφων σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.

Κάλεσμα στους συμπατριώτες του να υπογράψουν αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, απηύθυνε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια.

Όπως τόνισε σε δήλωσή της σήμερα, Παρασκευή, έχει στη διάθεσή τους στοιχεία που αποδεικνύουν ότι συγκέντρωσε το 70% των ψήφων σε αρκετά εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα πάντως με την κεντρική εκλογική επιτροπή της Λευκορωσίας, ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο εξασφάλισε έκτη θητεία, συγκεντρώνοντας το 80% των ψήφων. Η αντιπολίτευση αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή τα εκλογικά αποτελέσματα, κατηγορώντας τις Αρχές για μαζικές παραποιήσεις των ψήφων.

«Εμείς, που θέλουμε αλλαγές, είμαστε πλειοψηφία και διαθέτω στοιχεία. Συγκέντρωσα ποσοστό 60 έως 70% στις περιοχές που η ψηφοφορία έγινε νόμιμα και 90% στο εκλογικό τμήμα της Νοβάγια Μπορόβαγια. Οι Λευκορώσοι δεν θα επέλεγαν ποτέ να ζήσουν με την παλιά κυβέρνηση, η πλειοψηφία δεν πιστεύει στη νίκη του [του Λουκασένκο]. Λέγαμε πάντα ότι η επιλογή πρέπει να προστατεύεται ειρηνικά, χωρίς βία» δήλωσε η Τιχανόβσκαγια στο μήνυμά της.

Παράλληλα, κάλεσε τους Λευκορώσους να υπογράψουν αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (113)
Tags:
διαδηλώσεις, εκλογές, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK