01:11 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την ομαλοποίηση των διπλωματικών τους σχέσεων αποτελεί ένα «θέατρο» που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Ζαβάντ Ζαρίφ κατήγγειλε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ με στόχο την ομαλοποίηση των σχέσεων καθώς πιστεύει ότι υποκινήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «πιστεύουν ότι φτιάχνοντας ένα θέατρο σαν αυτό που δυστυχώς συνέβη χθες, μπορούν να καθορίσουν και τη μοίρα της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Ζαρίφ σε ομιλία του κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Λίβανο και προσθέτει ότι «η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τις πολιτικές πραγματικότητες στην περιοχή μας».

Υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν στις 13 Αυγούστου μια «ιστορική ειρηνευτική συμφωνία», σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο η συμφωνία περιγράφηκε ως «προδοσία» από την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία ανακάλεσε τον πρέσβη της από το Αμπού Ντάμπι. 

Tags:
Ζαβάντ Ζαρίφ, Ισραήλ, συμφωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΑΕ, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK