21:39 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1214)
0 01
Βρείτε μας

Οι γαλλικές αρχές προχωρούν σε αυστηροποίηση των μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού, με το Παρίσι να χαρακτηρίζεται ως «κόκκινη ζώνη».

Στην εφαρμογή περαιτέρω μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού προχωρούν οι γαλλικές αρχές, που βλέπουν τα κρούσματα του ιού να αυξάνονται.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισίου σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαγορεύεται πλέον η συνάθροιση ατόμων που ξεπερνά τα 10 άτομα, ενώ σε διάφορες συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας ήδη είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου και θα επεκταθεί από το πρωί του Σαββάτου σε τμήμα του Σανζ Ελιζέ και στη συνοικία του Λούβρου.

Όπως επεσήμανε η αστυνομική διεύθυνση «Εάν η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, η χρήση της μάσκας μπορεί να καταστεί υποχρεωτική στο σύνολο της πρωτεύουσας».

Υπενθυμίζεται πως το Παρίσι κηρύχθηκε ως «κόκκινη ζώνη», μαζί με το διοικητικό διαμέρισμα Μπους ντι Ρονε, όπου έχει παρατηρηθεί πως τα κρούσματα του κορονοϊού δεν μπορούν να μειωθούν.

Οι ηλικίες με τα περισσότερα κρούσματα – Αυστηροποίηση των μέτρων

Αναφερόμενη στα ποσοστά που παρατηρούνται ανά περιοχή, η αστυνομική διεύθυνση διευκρίνησε πως «Το ποσοστό θετικών κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 4,14% στο Παρίσι, στο 3,6% στην Ιλ ντε Φρανς έναντι 2,4% κατά μέσο όρο στη χώρα».

Ένα από τα δεδομένα που υπογραμμίζεται, είναι το γεγονός πως οι ηλικίες στις οποίες παρατηρούνται τα περισσότερα κρούσματα είναι μεταξύ 15 έως 45, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως και άλλες ηλικιακές ομάδες δεν καταγράφουν κρούσματα.

Για τα μέτρα προστασίας, οι αρχές συμβουλεύουν όπου η χρήση προστατευτικής μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, οι πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις ασφάλειας και να αποφεύγουν φαινόμενα συνωστισμού.

Επίσης, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων, θα υπάρξει ενίσχυση στους ελέγχους για την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης στα εστιατόρια, τα μπαρ και τους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων, ενώ σε περίπτωση παραβίασης θα κλείνουν τα καταστήματα.

Την ίδια ώρα, θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας από τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1214)
Tags:
COVID-19, έλεγχοι, μάσκα προστασίας, μέτρα προστασίας, αστυνομία, Παρίσι, κρούσματα, κορονοϊός, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK